ImageEL BLOC DEMANARÀ QUE LA CONSELLERIA DE JUSTÍCIA I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES INSTALE A ALCOI UNA OFICINA PROP 24 HORES

Paco Blay: "L’ampliació a 24 hores de les facilitats per a realitzar gestions davant la Generalitat és una bona notícia, i voldríem que Alcoi i la nostra comarca poguera disposar d’una oficina PROP d’aquests característiques”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua intenció de demanar en el proper Ple que se sol·licite a la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques la instal·lació en la nostra ciutat d’una oficina PROP oberta les 24 hores, tal com va anunciar el Conseller titular, que ha anunciat l’apertura de 71 noves oficines amb els seus elements telemàtics corresponents per tal facilitar el contacte entre l’administració i els administrats.

L’objectiu d’aquest pla consisteix en facilitar la realització de gestions davant la Generalitat valenciana des de la major part del món, durant les 24 hores del dia, a través de terminals i bústies que permetran dirigir-se a l’administració inclús fora de l’horari laboral ordinari.

El pla preveu obrir 11 noves oficines PROP en Espanya, 40 en l’estranger i almenys 20 en l’àmbit del País Valencià, una per comarca, en funció bàsicament del nombre d’habitants. “Aquesta expansió d’oficines, i el nou sistema de 24 hores, farà més accessible l’administració a aquells municipis on no existeixen oficines d’aquest tipus, i també als valencians que s’hi troben fora del País per circumstàncies diverses:faena, viatge, estudis…”.

El regidor del BLOC considera que les nostres comarques hauríem de disposar d’una oficina d’aquestes noves característiques que permet dirigir-se a la pròpia administració inclús fora de l’horari administratiu a través de la firma digital. Per l’activitat que es desenvolupa, pel nombre d’habitants, per haver disposat d’un pla de gestió de signatures digitals en el darrer pla informàtic, i per la gran distància que tenen molts municipis respecte a les oficines centrals, Alcoi podria ser el lloc idoni per a què els ciutadans dels nostres municipis puguen tenir més prop la possibilitat de gestions i no haver de realitzar grans desplaçaments. Així seria Alcoi més capital de l’interior, i el reforçaríem com a lloc central també administratiu”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.