ImageEL BLOC CONSIDERA QUE LA GENERALA, DESPRÉS DEL PARKING DE LA UIXOLA, HAURIA DE SER EXCLOSA DE TOT PROJECTE LOCAL

Paco Blay: "Després del gran retràs no justificat de l’aparcament de la Uxola, l’empresa La Generala no hauria d’obtenir cap concessió ni contracte d’obra pública, almenys a Alcoi”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat el seu rebuig a què siga la Generala l’empresa que haja de fer la rehabilitació de la casa de Gil-Albert, després que la mateixa promotora ha retardat quasi un any el projecte d’aparcament de la Uxola sense cap explicació a la ciutadania, que ha suportat amb paciència i generositat les incomoditats de la pols i del trànsit, ni tampoc als veïns afectats, que s’han hagut de mobilitzar per tal que els ampliaren les voreres del carrer Perú per on no podia passar ni un carret de xiquet ni el llit d’una ambulància en cas d’emergència.

Per al portaveu del BLOC aquesta empresa ha perdut tota confiança per a portar endavant projectes i obres a la ciutat, i per tant és un error que se li haja adjudicat la rehabilitació de l’antiga casa  de Gil-Albert. Segons Blay, “seria una llàstima que un projecte tan emblemàtic per a la ciutat, i que portava tants anys paralitzat per manca de dotació pressupostària i que sembla que comença a caminar, tornara a paralitzar-se per culpa d’una empresa que, almenys a nivell local, ha demostrat poca serietat amb els compromisos adquirits, com és el cas del pàrking de la Uixola”.

Per altre costat, el regidor recorda que la necessitat de rehabilitació de la casa venia de quasi vint anys enrera, quan la Conselleria va adquirir l’immoble a l’església. Però va ser en juliol de 2004 quan el secretari autonòmic de Cultura i Política Lingüística, David Serra, ja va anunciar que en 2005 seria inaugurada la rehabilitació de la casa de Gil-Albert. “Però ja hem vist que no ha estat així. Tornarà a passar el mateix ara? No oblidem que l’anunci de l’actual procés de rehabilitació procedeix del mes d’abril passat i es va anunciar per part de la Consellera Trini Miró que hi havia per a les obres de rehabilitació quasi 600.000 euros, dividits en dues anualitats de 300.000. Però sembla que per a aquesta anualitat solament hi hauran 200.000, i ara es trobem amb una empresa que no compleix i amb una rebaixa  substancial del pressupost”.

 Finalment Blay informa que, segons els mitjans de comunicació, en el Registre Mercantil d’agost de 2004 un dels huit apoderats del Grup Generala va ser home de confiança de Sebastiàn Fernández, actual regidor de Foment del PP a Benidorm i diputat provincial de Turisme. “Així es comprèn que el projecte d’aparcament de la Uxola fora un projecte que l’empresa presentà a l’Ajuntament, i no al revés, que fora l’única empresa que es va presentar al concurs, i que el govern local del PP haja esta molt condescendent amb la paralització de les obres durant pràcticament un any –malgrat les incomoditats que han hagut de suportar els ciutadans-, sense rescindir el contracte ni aplicar les sancions que el Plec de Condicions preveia”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.
Per més informació: 600 94 31 32