ImageEL BLOC DEMANARÀ EN LA PRÒXIMA COMISSIÓ D’URBANISME QUE L’AJUNTAMENT ES PERSONE EN EL CONCURS D’ACREEDORS DE LUXENDER

En la pròxima Comissió d’Urbanisme el portaveu del BLOC, Paco Blay demanarà al govern municipal que l’Ajuntament es persone en nom de tots els alcoians al Concurs d’Acreedors de Luxender per la urbanització de Serelles. També demanarà que es revisen els murs del Pas de Benisaidó.

Vos adjuntem la proposa per si és del vostre interés.

1.- SERELLES

L’empresa promotora a la qual se li va adjudicar la urbanització de la coneguda com zona de Serelles, Luxender, ha presentat procés concursal d’acreedors.

Com a gestor indirecte de la urbanització, l’empresa promotora estava obligada a construir unes infraestructures i portar a terme unes intervencions que ara no sabem com quedaran.

Entre les obres que havia de fer estan, entre altres, la construcció d’un vial i pont, de no menys de 13 metres d’amplària, entre el carrer Barranc del Cint i la urbanització, així com al construcció d’un dipòsit d’aigua de 6.000 m3 entre la cota 675 i 700, soterrat o semisoterrat per evitar impactes paisatgístics, per a donar servei tant a la urbanització com a altres zones de la ciutat com Llometes o la zona del futur bulevard.

Així mateix es determina en la concessió que s’ha de protegir el Barranc del Cint, que les zones enjardinades s’han de repoblar amb espècies autòctones i que s’han d’habilitar zones verdes –i repoblar-les- per tal d’evitar erosions, especialment en barrancs, tal com ha passat ja i pot encara agreujar-se.

Davant d’aquest situació, formulem les següents PREGUNTES:

1.- S’ha fet un seguiment del procés d’urbanització per veure si les determinacions que en la concessió i en les al·legacions acceptades –totalment o parcialment- s’han aprovat?

2.- Quines actuacions d’interès general estan pendents de resoldre i caldria exigir-les?

I formulem el següent PREC:

Que l’Ajuntament, com a representant dels interessos generals del municipi, es persone en el concurs d’acreedors com a perjudicat per tal d’exigir les compensacions i obres adients.

2.- PONT DE BENISAIDÓ

Uns veïns ens han fet arribar el moviment d’un mur en el pont de Benisaidó, per un lloc on passen centenars de vianants i milers de cotxes a diari. Si es derrumbara de forma immediata podria provocar tant alguna desgràcia com un caos en el trànsit.

Per això formulem el següent PREC:

Que els serveis tècnics municipals ho vegen i determinen el grau de perill, per tal d’enllestir les actuacions que calguen.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.