ImageL’ASSEMBLEA COMARCAL DE REGIDORS DEL BLOC RECOLZA A LA PLATAFORMA “SALVEM LA VALLETA D’AGRES” EN LES SEUES REIVINDICACIONS

Paco Blay: "En l’assemblea de Biar vam acordar per unanimitat demanar una millora de la carretera Muro-Villena,  però no una autovia de quatre carrils com la Conselleria té previst per l’impacte mediambiental que tindria sobre un paragte tan emblemàtic. Hi ha altres prioritats.”

El president de l’Assemblea comarcal d’alcaldes i regidors del BLOC, i portaveu a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat el recolzament de l’assemblea, celebrada a Biar el passat 22 de novembre, a la plataforma “Salvem la Valleta d’Agres”, que s’oposa a la construcció d’una autovia entre Muro i Villena per la destrossa mediambiental que suposarà la construcció de quatre carrils per dins d’un entorn més necessitat de protecció que de intervenció.

Segons Blay, “el col·lectiu l’assemblea considera que és legítima l’aspiració dels municipis d’interior a una substancial millora de comunicacions, i des del BLOC les recolzem totalment. Però aquesta no té per què ser una autovia de quatre carrils per l’impacte mediambiental que inevitablement tindrà. Per a nosaltres podria ser suficient una ampliació de l’actual, corregint els punts conflictius (rebaixar o eliminar les corbes  massa tancades, el pont del ferrocarril…), que respectara la natura i tinguera en compte l’orografia”.

En la reunió es va apuntar que no és veritat que una autovia acurte distàncies per a ambulàncies –que és l’argument que s’utilitza per  a justificar la intervenció-, ja que en una obra d’eixes característiques també hi ha rodones que alenteixen el trànsit, i no sempre estan prop del lloc d’emergència. “En la situació actual, ja no n’hi ha llargues distàncies Per això el BLOC no recolza aquest inversió d’autovia. És suficient una via ràpida”.

Per altre costat, els representants del BLOC consideren que aquesta despesa no és una prioritat en aquests moments, tot i que fan falta inversions en la zona, ja  que amb eixos diners es podria fer una centre de salut a Alfafara, dotar de més Guàrdia Civil els pobles de l’interior, etc. “A més a més, si fan aquesta autovia, no invertiran en ferrocarril, sistema de transport més sostenible i de futur (Alcoi-Xàtiva i Alcoi-Alacant), que des del BLOC considerem més important per al desenvolupament sostenible de les nostres comarques, inclosos els pobles aparentment beneficiats pel projecte d’autovia Muro-Villena”.

Acaba la seua nota Blay recordant “per a desenvolupar els pobles d’interior el que cal fer són inversions estratègiques relacionades amb l’entorn i les seues activitats tradicionals, com indústria agroalimentària, modernització de l’agricultura (més formació, microcrèdits…), millor comercialització dels productes, assessoria tècnica, facilitats fiscals, turisme rural, etc. I per a aquestes inversions, el BLOC estarà sempre al costat dels pobles i dels col·lectius afectats”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.