ImageLES RESPOSTES A LES PREGUNTES I PRECS DEL BLOC EN LA COMISSIÓ D’URBANISME SOBRE CRISI DE LA CONSTRUCCIÓ A ALCOI, EL CARRER LA PURÍSSIMA I LA PREVENCIÓ D’INCENDIS

Us adjuntem les preguntes i precs que vam fer a la Comissió Informativa d’Urbanisme, Obres i Serveis, Vivenda i Atenció Vies Públiques i Grans Projectes, per si és del vostre interés conéixer tots els termes proposats amb les respostes que el govern municipal ens ha fet.

1.- CONSTRUCCIÓ

Ens han informat que algunes empreses promotores de construcció d’edificis i i/o de projectes d’urbanització en la nostra ciutat que tenien llicència d’obres demanada, han sol·licitat a l’Ajuntament l’anul·lació de la llicència i la devolució corresponent de les quantitats pagades en concepte de ICIO i altres. En alguns casos fins i tot hi havia vivendes venudes a particulars i entregades quantitats a compte.

Per això PREGUNTEM:

a)   Quantes sol·licituds d’anul·lació de llicències s’han produït?

b)  De quines empreses?

c)   A quantes vivendes pot afectar?

d)   De quina tipologia són: lliures? protegida?

e)   Van a concedir-se eixes anul·lacions i les devolucions corresponents? Totes? Quines?

f)    Pensa intervenir el govern municipal en el cas de conflicte entre particulars i promotors?

Resposta: En total s'han sol·licitat 9 anul·lacions, la majoria d'edificis multifamiliars. Quedaran sense construir 105 vivendes (60 lliures, i 45 de protecció oficial), i no es poden negar l'anul·lació de la llicència. L'Ajuntament intervindrà en aquells aspectes que siguen legals.

2.- SEGURETAT

En el carrer la Puríssima no hi ha voreres en la part de les cases núm. 8, 10…, la qual cosa propicia una autèntica inseguretat per als veïns i vianants que veuen com alguns cotxes, per les raons que siga, poden apropar-se perillosament als portals de les cases o fins o a les parets. La part més feble és indubtablement la dels vianants. Recordem que és una zona “turística” perquè és lloc de pas obligat per a visitar les muralles i les torres. Per això formulem els següents PRECS:

a)   Que es construesca una vorera almenys en la part dels números parells per a reforçar la seguretat dels veïns i vianants.

b)  Que es construesca una mena de vorera o desviament de pluvials en l’interior del solar colindant de la casa núm. 10 per tal de desviar les aigües de pluja i que no puguen afectar als fonaments de la casa.

c)   Que es netege d’herbes el solar colindant a la casa núm 10 i exteriors, ja que són un constant perill d’incendis, especialment en l’època estiuenca.

Resposta: Semblen peticions ranonables, s'estudiaran i es portaran a terme en els aspectes que els tècnics consideren més adients.

3.- PROPOSTES D’INTERVENCIÓ EN OBRES (PLA ZP, o altres):

Les presents propostes estan relacionades bàsicament amb la prevenció d’incendis, que es poden afegir a les que ja vam formular en el seu moment:

·     Serreta: eliminar els arbres morts per l’incendi de fa pocs anys a les proximitats del Mas de la Serreta

·     Parc Natural de la Font Roja:  llaurar els bancals erms per tal d’eliminar vegetació susceptible d’incendi. El mateix es pot fer també en la Mariola.

·     Barranc del Cint: tallar les capçades dels arbres (pins sobretot) que estan molt prop o tocant les línies elèctriques. (Aquesta petició l’hem formulada ja fa temps)

·     Sotarroni: Regeneració de la zona de Comellars pels incendis de 1994.

·     Serelles: regeneració pel incendis del 1994.

·     Fer una anell de defensa al voltant de les urbanitzacions existents al terme municipal: Sargento, Estepar, Baradello.

·     Via Verda: veure la manera de fer una mena de faixa a un costat i altre, i esporgar els pinars.

Resposta: Semblen totes raonables i les accepten. Però en aquells temes que depenen de la Conselleria (Serreta, Sotaroni i Serelles), es passarà el tema a la Conselleria per a què actue. En les propostes dels Parcs Naturals (Font Roja i Mariola), es passarà la petició a les direccions del parcs. I en els temes que depenen del municipi, s'actuarà en funció del que diuen els tècnics i les possibilitats materials del municipi.

                                                                                                                                Paco Blay.

                                                                                                               Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.