ImageEL BLOC PROPOSA UN URBANISME DE CONSENS PER ALS GRANS PROJECTES DEL PLA CAMPS

Paco Blay: “Les possibilitats que el Pla Camps dona per introduir la cultura de l’acord i d’enllestir projectes urbanístics per consens és única: no l’hauríem de desaprofitar. Per part del BLOC tenim ganes”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha formulat una proposta o declaració de compromís que aposta clarament per un urbanisme de consens per als projectes  que es poden portar a terme mitjançant l’anomenat Pla Camps, el qual pot suposar per a la ciutat d’Alcoi més de 12 milions d’euros d’inversions. “Ens agradaria que es practicar a Alcoi un urbanisme amb les persones i per a les persones, de baix cap a dalt, i tenint en compte totes les variables per tal d’enllestir un urbanisme sostenible”.

Les necessitats de la ciutat d’Alcoi en són moltes i, segons Blay, aquesta pot una bona oportunitat per a consensuar quins poden ser els projectes prioritaris o urgents per a portar a terme. “Seria un signe de salut democràtica que es poguera consensuar un Pla d’obres que responguera a principis de consens, transparència i sostenibilitat, i més encara en temps de crisi que fa falta més apropar posicions i buscar la cooperació de tots que no la discrepància irreductible o el debat estèril”.

De fet, algunes de les conclusions de la Tercera Jornada d’Experts, organitzada per la Conselleria de Medi Ambient -gestionada també pel PP-, sobre el tema del “Govern del Territori” apuntaven en eixa línia. Concretament afirmen literalment algunes d’elles:

·       “Recuperar la cultura de l'acord. La bona governança territorial descansa, bàsicament, sobre els principis de coordinació i cooperació. En conseqüència, els seus progressos queden dificultats en la mesura en què no existisca voluntat d'acord entre els actors polítics i entre aquests i els actors econòmics i socials.

·       De particular rellevància resulta en processos d'aquesta envergadura l'existència de lideratges que impulsen el procés i que puguen assignar responsabilitats.

·       La metodologia del procés per a procurar consensos bàsics és essencial d'acord amb l'experiència de bones pràctiques ja conegudes d'altres casos.

Per això el representant del BLOC, Paco Blay, considera que s’ha de buscar el  compromís de desenvolupar en el nostre ajuntament un urbanisme de consens que responga, entre altres, als objectius i criteris de transparència, participació, respecte a l’entorn natural i patrimonial,  qualitat de vida i benestar social, i afavoriment de l’economia productiva i diversificada. “El moment actual és una magnífica ocasió per a introduir en Alcoi la cultura de l’acord i el consens, tan importants en aquest moments delicats de la nostra societat. Des del BLOC sempre hem defensat aquesta forma de treballar de forma participada, i ara reiterem la nostra disposició a la negociació”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.