ImageEL BLOC RECORDA QUE EL GOVERN DE SEDANO CONTINUA SENSE COMPLIR LA LLEI DE NORMALITZACIÓ DE LINGÜÍSTICA

 Rafel Carbonell: "Ens alegrem de la col·laboració municipal amb les Jornades de Sociolingüística, però no és prou; els gestos han d’anar acompanyats de fets, i el PP de Sedano, continua incomplint la legislació vigent sobre l’ús del valencià”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha denunciat que malgrat la recuperació de la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi en les Jornades de Sociolingüística, que mai no s’hauria d’haver interromput, el govern de Sedano encara està molt lluny de complir amb la legislació vigent sobre l’ús del valencià i mostra un interés nul a fomentar i normalitzar l’ús de la llengua pròpia dels alcoians.

El regidor del BLOC recorda que al febrer del 2004 el seu grup va presentar un Prec perquè es corregiren les faltes d’ortografia del plafons informatius -amb plànols i carrers de la ciutat- que es van distribuir pels diferents barris; el Prec va ser acceptat però cinc anys després encara no se n’ha fet res, i les faltes d’ortografia fins i tots serveixen d’objecte d’exercicis per a algun grup escolar. “El valencià, com a llengua pròpia i cooficial, mereix la mateixa dignificació que qualsevol altra llengua, i per tant, per respecte i seriositat, s’han d’escriure sempre correctament. De ben segur que en castellà no ho hagueren consentit. Molts alcoians s’han sentit ofesos per aquesta despreocupació del govern municipal en un tema tan delicat i tan estimat per milers de ciutadans com és la llengua materna d’una majoria de valencians”.

Per altre costat, Carbonell observa uns altres incompliments que afecten tant a la legislació vigent sobre la qüestió com al propi Reglament Municipal de Normalització Lingüística; com ara els que afecten tant a la cartelleria i la retolació (interior i exterior) com a la publicitat i la promoció, la documentació d’ús extern, les comunicacions exteriors, les respostes en castellà a ciutadans que s’han dirigit a l’administració en valencià, la documentació d’ús intern, etc. “La gran majoria d’aquestos documents, que haurien d’estar preferentment en valencià segons la LUEV (Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià), es fan servir quasi tot en castellà; ni tan sols en les dues llengües cooficials: tan sols en una”.

 

Acaba la seua nota Carbonell recordant que el Síndic de Greuges ja ha fet diverses recomanacions a l’Ajuntament d’Alcoi, a requeriment de ciutadans, que s’han queixat de l’escàs ús públic que fa el nostre Ajuntament de la nostra llengua pròpia i d’una de les dues llengües cooficials: el valencià.

 

 

Rafel Carbonell i Armero. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.