ImageEL BLOC DENUNCIA QUE ELS USUARIS DE TOTA LA VIDA DE LA FONT ROJA, PODEN QUEDAR-SE FORA EN FAVOR DELS DEL FUTUR HOTEL

Paco Blay: “Segons la reunió del Consell del Parc, s’està barallant la possibilitat d’impedir que pugen cotxes al cor de la Font Roja, restricció que no es podrà mantenir per als possibles clients del futur Hotel, que hauran de disposar de major llibertat de moviments”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que en la darrera reunió del Consell de Protecció del Parc Natural de la Font Roja es va barallar la possibilitat de restringir l’accés en cotxe al cor del Parc Natural de la Font Roja, tant per protegir-lo millor com per evitar els problemes de trànsit que en les èpoques bones de l’any –i sobretot en cap de setmana- es produeixen en la zona més elevada del Parc Natural.

Els tècnics que va contractar la Diputació per al disseny i projecte de l’Hotel en la Font Roja van indicar la possibilitat de què a l’altura aproximada del Poliesportiu “F. Laporta” hi haguera una barrera que impedira el pas dels vehicles, establint un servei d’autobusos que pujara cap amunt a tos els excursionistes, escolars i passejants, i els baixara segons uns horaris i una quantitat a pagar. “L’argument que van donar és que en alguns Parcs Naturals ja estaven fent-ho així des de fa molts de temps”.

El representants del BLOC considera que si bé aquesta mesura en principi sembla proteccionista, serà difícil d’aplicar als futurs usuaris de l’Hotel de la Font Roja, que hauran de gaudir de moltes més llibertats de moviment per tal de poder fer-ne ús de les instal·lacions hoteleres. Segons Blay, “si una família vol passar un cap de setmana en el futur Hotel, difícilment acceptarà deixar-se el cotxe dos o tres dies en el Poliesportiu; o fins i tot si un client de l’Hotel baixa a Alcoi al teatre, o de visita, o a sopar i vol pujar per la nit a dormir, com haur¡a de pujar? hi haurà bus a totes les hores, incloses les 3 del matí?”.

Per això, el regidor del BLOC considera que “aquesta possibilitat de ordenar l’accés al santuari del públic en general prohibint l’accés en vehicle privat, expulsaria a l’usuari de tota la vida en favor dels privilegiats que volgueren pernoctar en un Hotel que, a més a més, ha tingut una forta contestació social i fins el moment, el govern de Sedano no ha sabut donar arguments convincents i seriosos que el justifiquen: ni econòmics, ni turístics, ni menys encara ambientals”.

Acaba  la seua nota Blay advertint de “la situació tan estranya que en el tema de la pujada de l’aigua des del Molinar es pot produir: l’ajuntament –tots el alcoians- pagarà una canalització d’aigua potable fins l’Hotel, amb l’evident impacte mediambiental que pot produir, per a poder beure aigua del Molinar. Què passarà, doncs, amb l’aigua de la Font Roja, que tant estimen tots els alcoians des de sempre i tanta tradició té al seu darrere?”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.