ImageEL BLOC RECORDA QUE EL CENTRE DE MAJORS DE LA ZONA ALTA TINDRIA UNA UBICACIÓ MÉS ADEQUADA EN EL CAMÍ 40, AMB ENTRADA A PEU PLA, QUE NO EN UNA PRIMERA PLANTA

 Paco Blay: “La prioritat són les persones i, per això, hem de pensar en el tipus d’usuari, les persones grans, les quals trobaran dificultats en accedir a una primera planta; en eixe sentit, és millor canviar el lloc previst per tal de facilitar-ne l’accés”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que s’hauria de revisar la ubicació del Centre de Majors de la Zona Alta anunciat pel govern de Sedano per a la zona dels dipòsits, justament on ja n’hi ha camps d’esport construïts i en una primera planta de l’edifici que es va construir per a fer els aparcaments de la Zona Alta. “Ja vam advertir fa tres  mesos que no era un bon lloc, però el govern del PP no ha fet cas i ara cometran un error gastant-se més de 100 milions de les antigues pessetes en un lloc inadequat i de difícil accés. Segueix sent millor ubicació el Camí 40”.

Les raons que el representant del BLOC addueix estan relacionades amb el tipus d’usuari i el lloc: seran persones majors, moltes d’elles amb dificultats motrius, i, per tant, s’hauria de pensar en una accessibilitat el més fàcil possible, a peu pla, i no en un lloc que dificulte l’accés a peu. “Voler oferir un servei útil al ciutadà, però al mateix temps, decidir situar-lo en un lloc poc fàcil d’accedir-hi, al costat als “dipòsits” i de les noves pistes esportives, entre les quals les persones grans o amb dificultats físiques han de creuar forçosament per a accedir-hi, és una contradicció que caldria revisar i corregir, a no ser que se’ls obligue a entrar pel carrer la Sardina i encara que s’instal·le un ascensor. Pensem que així s’utilitzarà poc”.

Per eixa raó el regidor del BLOC afirma que “les dependències de El Camí 40 són millor ubicació perquè és més cèntric i més accessible, que el lloc que  el govern municipal ha decidit; i espot situar  bé en els locals buits per remodelacions administratives o bé en uns altres espais que es poden condicionar a l’efecte, i serien més econòmics de remodelar”.

Blay recorda així mateix que la proposta d’un Centre de Majors per a la Zona Alta va ser formulada pel BLOC a l’octubre del 2004 (recuperada, posteriorment, al gener del 2007) i va ser rebutjada pel govern del Sr. Sedano. La proposta deia en concret: “Que s’habilite en la Zona Alta, preferiblement en el Camí 40, on hi ha moltes dependències municipals, un local de les característiques descrites per a ser utilitzat per les persones majors”.  

Acaba la seu nota Blay tot observant que “malgrat la negativa, el PP la va incorporar al seu programa  en la campanya electoral del 2007; però dos anys després encara no s’havia iniciat cap procediment. Sembla finalment que es vol portar a terme amb els diners de l’anomenat Pla Zapatero. Però caldria fer les coses bé des del principi, per tal de no realitzar una inversió que no presenta les garanties d’utilització mínimes adequades, si equivoquem el lloc, com sembla que va a fer-se”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.