ImageEL BLOC DEMANARÀ EN EL PRÒXIM PLE DE L'AJUNTAMENT D'ALCOI QUE S'EXIGISCA A CONSELLERIA UNA NOVA ESCOLETA DE 0 A 3 ANYS

 BLOC – Moció Una Nova Escoleta

 Francesc X. Blay Meseguer, regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, d'acord amb l'article 97 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, presenta davant el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi, per a la seua discussió i aprovació, la següent:

MOCIÓ

A Alcoi viuen en aquests moments, i segons dades estadístiques oficials, més de 2.400 xiquets de 0 a 3 anys. En canvi, a la ciutat no s’arriba a les 400 places públiques en aquesta etapa de la Educació Infantil.

La importància i funció social de les Escoletes és un fet acceptat per tots els segments socials i professionals: els xiquets tenen l’oportunitat de socialitzar-se des de ben aviat, és una etapa educativa reconeguda, pot ajudar a conciliar la vida laboral i familiar dels pares, etc. Però, a més a més, el més important de tot és que el règim polític vigent s’autodefineix com un estat social i democràtic de dret, del qual l’educació constitueix un dret fonamental, sense límit d’edat: “tots tenen dret a l’educació” afirma l’article 27.1. Responsabilitat dels poders públics és, en conseqüència, garantir aquest dret posant els mitjans al seu abast.

Però, lamentablement, cada any es queden desenes de xiquets sense plaça en una Escoleta pública. És a dir, que ja fa alguns anys que hi ha més demanda que oferta sobre un aspecte fonamental per a la qualitat de vida dels xiquets i les seues famílies. El nombre de xiquets que es queden fora de la xarxa cada any (entre 50 i 70) justifica sobradament la creació almenys d’una nova Escoleta, tasca i responsabilitat que correspon a la Conselleria d’Educació i que des de l’Ajuntament hauríem de sol·licitar.

És per tot el que s’ha exposat que el Grup Polític Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament d’Alcoi proposa al Ple l’adopció del següent

ACORD:

Instar la Conselleria d’Educació perquè al més aviat possible cree a Alcoi una nova Escoleta per a xiquets de 0 a 3 anys d’entre 60 i 90 places.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.