ImageEL BLOC RECOLZA A L’AMPA DE L’IES P. VITORIA EN LA SEUA REIVINDICACIO D’UN GRUP MÉS EN BATXILLERAT

Paco Blay: “És absurd  que més de vint alumnes que han triat un Centre, on a més a més hi ha lloc per a ells, hagen de canviar de centre, i més quan una tercera part d’ells són alumnes que han cursat l’ESO en ell i se n’han d’anar”

El regidor i portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat el seu support a l’AMPA i el Consell Escolar de l’IES “P. Vitoria” en la seua reivindicació d’exigir un grup més per a primer de  Batxillerat per tal que no es queden fora de l’opció que han triat més de vint alumnes, dels quals una tercera part són alumnes que han cursat la ESO en el Centre i haurien d’abandonar-lo perquè no poden matricular-se encara per tenir pendent alguna assignatura per a setembre.

El representant del BLOC considera que és necessari que l’Administració Educativa autoritze aquest grup més que demana el Consell Escolar i l’AMPA perquè de negar-se s’estaria negant la llibertat d’elecció de Centre a alumnes procedents d’altres col·legis, quan la disponibilitat d’espai en el Centre és més que suficient i no trastoca per a res la composició dels Claustres. “Però més fort que tot això és que alumnes que han cursat l’ESO en el mateix Centre, poden veure’s exclosos perquè de moment ja no trenen plaça al no poder matricular-se ara per estar pendent d’alguna prova en setembre”.

Blay afegeix un argument més: el problema de les línies en valencià, que la Conselleria va reduïnt any rere any en una clara política d’impedir i entrebancar de forma subtil la normalització i la recuperació del valencià. Explica el regidor del BLOC que alumnes que han cursat tota la Primària i ESO en línia en valencià (PEV: Programa d’Ensenyament en Valencià), quan arriben a Batxillerat es troben que no se li respecta l’opció de PEV i els obliguen a matricular-se en la coneguda com línia en castellà (PIP: Programa d’Incorporació Progressiva) segons l’opció que es tracte: si Lletres/Humanitats o Ciències, incorporant-se a grups “mixtes” en els quals la llengua vehicular majoritària és el castellà.

Per això, indica Blay, “un grup més en Batxillerat per a Humanitats –que és el problema- permetria no sols atendre l’opció de Centre triada sinó també oferir línia en valencià en Humanitats, que per ordre de la Conselleria de moment el Centre no pot oferir, contradient el mateix projecte de Centre que aposta pel foment i normalització de la llengua pròpia dels alcoians”.

Acaba la seua nota Blay insistint que “per raons educatives, per respectar l’opció de Centre triada per pares i alumnes, per respectar el dret dels alumnes a continuar en el Centre, i per respectar també l’opció de línia en valencià, fonamental per a defensar i normalitzar la llengua que parlem els valencians des de fa més de 800 anys, és necessari un grup més de primer de Batxillerat en el P. Vitòria”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi