ImageEL BLOC TROBA INDICIS DE GESTIÓ IRREGULAR EN ELS AUTOBUSOS D’ALCOI

 Paco Blay: "El recompte de viatgers, que la companyia quasi sempre ha informat que era descendent per a justificar un dèficit que reclama a l’Ajuntament, podria estar manipulat si observem els bitllets de pagament. El govern municipal ha d’exigir explicacions convincents, pel bé de tots els alcoians”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua sospita que la companyia que gestiona l’autobús municipal, Subús, podria no actuar amb claredat amb les xifres de gestió que exhibeix davant l’Ajuntament per a justificar un dèficit continu que exigeix el cobresca l’Ajuntament.

El representant del BLOC ha fet un seguiment del problema i ha observat, de forma aleatòria,  que uns bitllets porten un número (que és el de viatger, com les entrades del cinema o els bitllets d’avió, que serveix de contracte de servei entre la companyia i els usuaris), i altres que no en porten, amb la qual cosa se suposa que no comptabilitza a nivell de suma de viatgers. “Els indicis apunten, per tant, a què l’empresa podria  estar donant xifres equivocades voluntàriament a l’Ajuntament; dades   que pretendrien mostrar, en principi i suposadament, un perjudici  a l’empresa per minva de passatgers”.

Blay considera que aquesta falta de número de control no pot deure’s a una avaria puntual de la màquina expendedora, ja que ha fet un seguiment aleatori durant uns mesos sobre una línia concreta i ha pogut observar que de tractar-se d’avaria hauria durat massa mesos. I per altre costat ha guardat bitllets d’altres línies, que tampoc no tenien número de control o de passatger. “Amb la qual cosa pensem que tot açò podria estar fet a posta per a justificar un dèficit que, de moment, des del BLOC no veiem gens clar i demanem al govern municipal que exigesca a l’empresa concessionària, per interès general de tots els alcoians, explicacions convincents”.

El regidor del BLOC ha entregat aquesta “col·lecció” de bitllets al Sr. Alcalde, en el Pleno, per tal donar-li arguments per a què el govern municipal puga negociar amb més informació amb l’empresa i  exigir-li explicacions satisfactòries d’aquesta irregularitat o indicis d’irregularitat. “Sempre hem pensat que l’empresa ens prenia el pèl perquè cada vegada demanava més diners per dèficit en la gestió econòmica, però ella no complia amb els compromisos de millora acordats en el 2005 ni en proposava altres que ja funcionen en altres municipis, com per exemple l’ordenació per GPS. Amb aquests tiquets potser tingam una prova, o almenys  un camí, per a investigar-la amb més profunditat i exigir-li molt més del que fins ara ha aportat. O que s’ho deixe”.

Acaba la seua nota Blay lamentant que “l’auditoria que va fer una empresa sobre l’autobús no analitzara la mateixa gestió, ja que es va limitar a estudiar el nivell de compromisos acomplits d’una i altra banda, sense entrar a fons en la mateixa gestió de tot el servei (viatgers reals, ingressos, inversions…), la qual cosa ens haguera descobert segurament aquestes anomalies”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.