Segons el BLOC, el retard de l’administració en pagar ofega els ciudatans, col.lectius i empresaris.

ImageSEGONS EL BLOC, EL RETARD DE L’ADMINISTRACIÓ EN PAGAR OFEGA ELS CIUTADANS, COL·LECTIUS I EMPRESARIS

Paco Blay: "Moltes empreses que han fet treballs per a l’administració o ciutadans que esperen subvencions aprovades, tarden de vegades més d’un any en cobrar, quan la despesa ja està feta. Amb aquesta morositat l’administració perjudica els ciutadans, en compte d’ajudar-los ”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua solidaritat amb aquelles persones i empresaris que estan esperant que l’administració els abone les quantitats que els endeuta, bé siga per obra feta o serveis prestats, bé per subvencions aprovades (de rehabilitació d’edificis, de col·lectius socials, d’associacions, etc. “Cal exigir que l’administració complisca les seues obligacions, de la mateixa manera que exigeix els ciutadans que complisca les seues, i dins dels terminis legals”.

El representant del BLOC considera que la morositat de l’administració perjudica greument tant les famílies com les empreses que treballen per a l’administració perquè aquestes han d’avançar els diners per als proveïdors respectius o pagar els jornals de les persones que hi intervenen en l’obra o la prestació del servei, mentre l’administració tarda massa mesos, i de vegades més d’un any, en satisfer les quantitats compromeses o endeutades. “Alguns empresaris o col·lectius han hagut de plegar o deixar de prestar activitats per falta de pagaments de l’administració, tot hi existir legislació al respecte que pretén disminuir la morositat”.

Blay considera que a Alcoi es dona una situació força injusta: a resultes de les Inspeccions Tècniques d’Edificis, moltes cases han d’escometre obres obligant els veïns a fer despeses que no sempre els ve bé econòmicament, ja que moltes famílies han hagut de subscriure préstecs per a fer les obres, que han de pagar lògicament. Però després de feta l’obra, pagat a tots els proveïdors (obrers, electricistes, fusters…), sol·licitades les subvencions a la Generalitat Valenciana i aprovades aquestes, la Generalitat tarda un any en pagar-les.

Per al regidor, “amb aquests endarreriments, l’administració està perjudicant tant les empreses i col·lectius com les economies familiars, especialment greu en els temps actuals de crisi en el qual cal recolzar les activitats que generen llocs de treball i no frenar-les o deixar-les sense el finançament o subvenció necessàries. La responsabilitat és màxima i, en el fons, aquests endarreriments en els pagaments no sols no està ajudant a superar la crisi sino que l’agreuja i l’empitjora”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *