El BLOC considera que el millor foro per a la legionel.la es un consell de salut ampliat.

ImageEL BLOC CONSIDERA QUE EL MILLOR FORO PER A LA LEGIONEL·LA ÉS UN CONSELL DE SALUT AMPLIAT, TOT I QUE AGRAEIX LES EXPLICACIONS DEL SR. ESCOLANO

 Paco Blay: " L’ambient de la reunió va ser cordial, i la informació sobre el focus contaminant sembla coherent, en principi, tot i que queda algun ‘fleco’ sobre el cas ‘Alcoi’, realment complex, com és el problema de la legionel·la ”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua moderada satisfacció per les explicacions que va donar en la seua visita a Alcoi el Director General de Sanitat, Sr. Escolano, sobre les causes del darrer brot de legionel·la que ha patit la ciutat el darrer mes d’agost i que va afectar a 11 persones, una d’elles malauradament va morir. “Agraïm la seua presència a Alcoi i ens tranquilitza pensar que, segons va dir, la situació de moment està controlada, que és el que desitgem tots, i que tenen molts bons tècnics treballant en el tema”.

El representant del BLOC ha considerat que les explicacions que va donar sobre les causes del brot semblaven coherents com a hipòtesi de treball –de fet ja no hi ha hagut més casos de moment–, i valora així mateix el treball dels tècnics de la Conselleria de Sanitat que van estar treballant aquest estiu buscant el focus contaminant (fins 10 enginyers van estar a Alcoi, va afirmar).

En la reunió, el Sr. Escolano va contestar a les preguntes que des de l’oposició se li va fer i va respondre a quasi totes de forma que, la majoria de les preguntes que des del carrer es fan sobre el problema, tenen resposta.

Però, segons Blay, “altres qüestions, en canvi, tenen més difícil contestació, com les raons per les quals els treballadors del tèxtil no agafaven la malaltia; o com els problemes de la xarxa d’aigua d’Alcoi, la qual malgrat estar en principi lliure de legionel·la per la cloració, al tenir trams antics puntualment pot tenir algun focus, raó per la qual s’extrema la vigilància i per això mateix es manté de moment un nivell suficient de clor i es controlen els trihalometans”.

Malgrat aquest ambient positiu, Blay considera tanmateix que el millor “foro” per a tractar aquest tema hauria estat, i així ho van proposar en el darrer Ple, un Consell de Salut, ampliat als representants de tota la societat afectada (empresaris, sindicats, municipis de la comarca –Muro, per exemple, no té representant–, associacions de veïns –el seu portaveu ja no està–, grups polítics i professionals del sector). “L’objectiu és que tothom poguera expressar-se per tal d’obtenir respostes als molts interrogants que la ciutadania es fa i que no sempre els poders públics expliquen satisfactòriament. La transparència i claredat en aquest tema són fonamentals per a, entre tots, resoldre un problema que ja dura massa”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *