El BLOC considera la rehabilitació de la caserna una oportunitat per unificar instal.lacions.

ImageEL BLOC CONSIDERA LA REHABILITACIÓ DE LA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL UNA OPORTUNITAT PER UNIFICAR LES INSTAL·LACIONS DE LES POLICIES

Paco Blay: “L’atenció al ciutadà, la gestió de la seguretat i la millora de les instal·lacions milloraria moltíssim amb aquesta unificació dels serveis de les policies –no dels cossos- en una mateixa zona, just al costat dels jutjats ”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha proposat que la rehabilitació de la caserna de la Guàrdia Civil és una bona oportunitat per a facilitar el procés de crear un lloc comú de les policies on puguen atendre’s tots els problemes que depenguen dels cossos i forces de seguretat de l’estat (denúncies, emergències, …), amb la creació d’una finestra única que facilitara els tràmits els ciutadans. “La Policia Nacional podria tindre, a més a més, en l’edifici nou millor ubicació que les que ocupa actualment en el carrer Perú”.

Segons Blay, “no s’està proposant la fusió dels cossos de la Policia Nacional, la Local i l’autonòmica –encara absent a Alcoi-, sinó de facilitar la coordinació i d’evitar davant els ciutadans solapaments de tasques, competències o funcions per tal de millorar la gestió dels serveis i l’atenció als veïns –en definitiva, l’objectiu fonamental- dels cossos responsables de la seguretat ciutadana”.

El regidor del BLOC considera, en aquest sentit, que s’han perdut almenys dues oportunitats a procedir a aquesta millora dels serveis de seguretat per a ubicar-los en llocs cèntrics de la ciutat, amb molt més espai que les instal·lacions actuals, molt aprop dels ciutadans i ràpid per a acudir a emergències.

a)    La primera va ser quan l’Ajuntament va adquirir la caserna del Vizcaya 21, on hagueren pogut anar tots els serveis esmentats (Policia Nacional, Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i fins i tot els jutjats). “Però el govern del PP va preferir vendre i enderrocar el magnífic edifici per a fer el Centre Comercial”.

b)    La segona va ser en l’Escola de la Uxola, edifici que estava en perfectes condicions segons informes dels tècnics municipals i, per tant, no calia enderrocar-lo, com s’ha fet, a canvi de res (fins i tot haguera pogut tenir altres usos). “L’alcalde Sedano va preferir fer una aparcament, i ja sabem com ha anat la cosa”.

c)     La tercera oportunitat és l’actual i que convindria aprofitar-la en totes les seues possibilitats: la caserna de la Guàrdia Civil, com ha anunciat el Ministeri. “Constitueix un magnífic lloc on es poden ampliar els serveis de la mateixa Guàrdia Civil, però podria incloure també la Policia Nacional –que està buscant una ubicació millor que l’actual del carrer Perú- i la futura Policia Autonòmica, que encara no té a Alcoi ubicació concreta. En el futur podria incloure’s la Local. Tots plegats a més a més al costat dels jutjats, que també podrien ampliar-se, perquè hi ha espai; és millor lloc, per descomptat, que la Placeta de la Mare de Déu. Si a sobre es construeix l’entrada a l’Hospital, aquest conjunt –Policies i jutjats– podrà disposar d’una entrada i eixida a la ciutat molt més fàcil i ràpida”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *