El BLOC denuncia el mal estat de les andrones d’ Alcoi.

ImageEL BLOC DENUNCIA EL MAL ESTAT DE LES ANDRONES D’ALCOI, TANT LES VELLES COM ALGUNES NOVES, COSA QUE AGREUJA LES CONSEQÜÈNCIES DE LES PLUGES

Rafel Carbonell: “La sorpresa ha estat que algunes de les andrones noves, canviades amb el Pla-E, no  funcionen tampoc, no han absorbit l’aigua dels darrers temporals i han provocat bassals en la zona de l’Eixample”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha denunciat que els darrers temporals de pluja han posat al descobert algunes deficiències de la xarxa de clavegueram d’Alcoi, aspecte que ja havien advertit al govern municipal en diverses circumstàncies.  “En Comissions Informatives advertírem de què moltes andrones d’Alcoi estaven tapades i que podien ser una dificultat afegida als carrer en costera de la ciutat en cas de pluges intenses, com ha ocorregut aquest dies”.

El representant del BLOC es fa ressò dels testimonis d’alguns veïns, especialment de l’Eixample, però també de la Zona Alta, que observen que moltes andrones no estan netes per a poder deixar pas lliure a l’aigua, malgrat haver-ho advertit en diferents ocasions al govern municipal, i algunes obres fetes fa poc, no han deixat bé l’asfaltat i deixa molts bassals, com en el carrer Molinar –i altres-, banyant els cotxes, les cases i els veïns. “El govern sempre ha contestat que la neteja d’andrones és responsabilitat de l’empresa que fa la neteja de la ciutat, FCC, que costa molts diners a tots els alcoians, i que els ho dirien. Però la veritat és que moltes andrones fa temps que no es netegen, ni tan sols almenys per a preparar-les per a l’època dels aiguats, com és la tardor típica de la Mediterrània”.

Carbonell fa un altra aportació més greu encara: moltes de les noves andrones canviades gràcies a l'ampliació de les voravies del pla-E, no funcionen tampoc, especialment les dels carrers Anselm Aracil i Perú, ja estan embassades d'aigua i no traguen, la qual cosa propicia en molts llocs abundants bassals, amb les incomoditats i perjudicis que suposen per al veïnat i les cases.”Això fa pensar que estan mal col·locades o que no tenen connexió a la claveguera, ja que no han tingut temps d'obstruir-se”, diu Carbonell. “Es pot comprovar en la zona de l’Eixample almenys una desena de noves que no funcionaven; i tres o quatre que han fet desaparèixer al fer les noves voravies

Finalment també recorda el regidor del BLOC que en molts llocs on ha hagut obres, o sense haver-les, es produeixen molts bassals en la mateixa calçada per no tenir eixida les aigües, s’embassen i fins que no s’evapora o els cotxes l’expulsen, passen dies i dies sense que desapareguen, banyant cases, vehicles i persones. “És una prova evident que està mal fet: els clavegueram està per a absorbir l’aigua”.

 

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *