ImageEL PP DISCRIMINA ALCOI EN REBUTJAR LA PROPOSTA DEL BLOC PER A SUBVENCIONAR LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS

Rafel Carbonell: “La Nostra Festa és també un motor econòmic i un autèntic atractiu turístic, a més d’un factor identitari bàsic, i per tant mereixen tanta atenció i suport com les Gaiates de Castelló, les Falles de València i les Fogueres d’Alacant, que sí rebran subvencions”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha informat que el Grup Popular en les Corts Valencianes ha rebutjat amb la seua majoria en la Comissió de Turisme, les esmenes al Pressupost de la Generalitat presentades pel diputat autonòmic i Secretari General del BLOC, Enric Morera, perquè es destinara part del pressupost de l’Agència Valenciana de Turisme a donar suport a festes populars com els Moros i Cristians.

Els valencianistes pretenien que des del Consell es donara suport a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi que són en l’actualitat un autèntic atractiu turístic per a la nostra ciutat “i que encara ho poden ser més, ja que són un motor econòmic inqüestionable; i per això necessiten suport, per donar-li molt més impuls si cap”, segons paraules de Carbonell.

El regidor Rafel Carbonell, puntualitza, a més, que “és una discriminació incomprensible que per una banda reben subvencions les Gaiates de Castelló, les Falles de València i les Fogueres d’Alacant, i que per l’altra el PP rebutge aprovar ajuts econòmics per a la Nostra Festa. Les Festes d’Alcoi són de segona divisió per al PP?”.

Carbonell subratlla la incoherència del govern municipal del senyor Sedano que, “amb la intenció de fomentar el turisme de la ciutat és capaç de balafiar molts diners amb els viatges a Nova York i al Japó, expedicions aquestes de dubtosa rendibilitat com ja s’ha comprovat; però, en canvi, és incapaç d’aconseguir una subvenció del Govern valencià, per a la promoció turística de la Nostra Festa”. 

El regidor ha declarat, finalment, des del BLOC que “continuarem defensant les nostres festes i tradicions, per les quals apostem perquè són una atractiu turístic molt important per a les nostres poblacions, des del trellat i el sentit comú; i a més, continuarem reivindicant i defensant amb fermesa els interessos dels alcoians, ja que, com s’ha demostrat en aquesta ocasió l’alcalde Sedano no ha estat a l’alçada de les circumstàncies, i no s’ha atrevit o no ha volgut exigir al seu partit que no discrimine Alcoi”.

Rafel Carbonell.

Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.