ImageEL BLOC PRESENTARÀ EN EL PRÒXIM PLE DOS PRECS SOL.LICITANT CONTINIDORS MINIRESIDUS I MILLOR ACCESSIBILITAT EN ELS PASSOS DE VIANANTS

Vos incloem, amb satisfacció, els dos preccs del BLOC d'Alcoi que en el darrer Ple van ser aprovats: un, sobre revisió de tots els accessos dels vianants per a discapacitats, per a incloure'ls en projectes futurs. La veritat és que malgrat el Pla E (que han suposat més de 10 milions euros per a Alcoi), encara n'hi han molts obstacles urbans a les cadires de rodes, i alguns fets fa poc presenten deficiències evidents. I l'altre sobre la ubicació a la ciutat, en llocs estratègics, de contenidors del que anomenem "miniresidus" (cassettes, CDs, piles, bombetes, etc.), per tal de facilitar a les famílies la separació de residus.

  BLOC – Prec contenidors mini residus

Rafel Carbonell i Armero, regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, d'acord amb l'article 97 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, presenta davant el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi, el següent

 

PREC:

Al llarg dels últims anys, el nostre municipi ha avançat en la recollida selectiva de residus, però encara queda molt per fer quant a la separació en origen, si ens comparem a unes altres ciutats o a uns altres països de la UE.

No obstant això, des del BLOC, pensem que es podrien anar introduint millores que faciliten el tractament dels residus per als ciutadans i per a la mateixa administració, amb la introducció d’una relativa novetat que està donant bons resultats i que està esdevenint una experiència positiva, en uns altres llocs.

Es tracta, en aquest cas, de la instal·lació en llocs estratègics de la ciutat de contenidors per al dipòsit del que anomenem, per a entendre’ns, mini residus domèstics que obliguen a tenir en casa molts contenidors (i espais): CD, DVD, piles, bombetes, bateries de mòbil, cartutxos d’impressora, encenedors, cassetes, etc. La intenció, doncs, és facilitar a les famílies la separació de deixalles, per tal d’evitar que no hagen d’esperar a tenir-ne bastants per tal d’anar a l’Ecoparc a abocar-los.

 En algunes ciutats, s’hi ha utilitzat un sistema que té un cost zero per als municipis, ja que l’empresa gestora solament té dret a la publicitat instal·lada als contenidors a canvi de la gestió integral dels mini residus.

 

És per tot allò exposat que proposem a l’Ajuntament d’Alcoi el següent PREC:

Que els responsables municipals estudien aquesta possibilitat dels mini residus,  i que es posen en contacte amb les empreses que gestionen aquest tipus de serveis per a implantar-lo a la nostra ciutat.

 

BLOC – Prec accessibilitat pas de vianants

Francesc X. Blay Meseguer, regidor portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, d'acord amb l'article 97 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, presenta davant el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi, el següent

 

PREC:

Des del 1996 està vigent a la nostra ciutat una ordenança reguladora de l’accessibilitat dirigida a facilitar el desplaçament per la ciutat de les persones que tinguen algun tipus de discapacitat. Concretament l’art. 1 indica clarament que un dels objectius de l’ordenança és establir “criteris bàsics per a la supressió de barreres físiques en el disseny i execució de les vies, espais lliures i mobiliari urbà (…)”. I els art. 6 i 7 indiquen les característiques que han de reunir els guals i els passos de vianants.

És cert que en els últims anys s’ha fet un esforç per a donar compliment a aquesta ordenança. No és menys cert, però, que encara queden un bon grapat de guals i de passos de vianants que no sempre s’ajusten a allò que indiquen els articles esmentats; cosa que dificulta la mobilitat de les persones discapacitades, com ara amb pendents excessives i, sobretot, no sempre enrasades entre calçada i vorera, sent notoris encara en molts punts de la ciutat “escalons” difícils de salvar per a les cadires de rodes, tant si són motoritzades com si no. I algunes d’aquestes dificultats en llocs cèntrics.

És una llàstima que en les obres de l’anomenat Pla E no s’atenguera com cal aquest aspecte tan important per a la qualitat de vida de molts ciutadans i dels seus familiars, tot i que en la nostra proposta demanàvem que l’accessibilitat fóra un criteri bàsic de les actuacions.

 Donat que aviat arribaran diners dels plans estatals i autonòmics per a la ciutat, el Grup Polític Municipal del BLOC formula a l’Ajuntament d’Alcoi el següents PREC:

Que s’analitze la situació dels passos de vianants que no compleixen la normativa i que, per tant, s’enrase en tots vorera i carrer, sense cap “escaló” que dificulte el pas de les cadires de rodes.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.