ImageEL BLOC CONSIDERA QUE L’ILLA DE RODES S’ACOBLA PERFECTAMENT AL QUE NECESSITA I DEMANA AITEX 

Paco Blay: “L’illa de Rodes o de l’auditori pot oferir els 30.00 metres que necessita o demana actualment AITEX, sense canviar cap paràmetre urbanístic, i a més sense requalificar res i és de propietat municipal. Fins i tot podria albergar una subseu de l’IMPIVA. El soterrani per aparcaments arrodonoria l’oferta”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat que fa temps ve insistint que l’illa de Rodes podria convertir-se en un centre de dinamització econòmica i tecnològica per  la ciutat ja que els lloc actual i amb les remodelacions arquitectòniques escaients podria suposar un espai de superfície suficient i aprofitable per a un nucli tecnològic de futur. “Tot el que demana AITEX  cap en eixe espai. I potser fins i tot, ben aprofitada la zona, podrien cabre altres iniciatives tecnològiques i de serveis avançats”.

El representant del BLOC recorda que a l’illa hi ha metres suficients per a tot: els aproximadament 7.000 metres de solar, es poden convertir en uns 30.000 si es fan tres o quatre plantes, segons el marque el PGOU per a eixe carrer, i a més respectat les façanes de l’edifici, que li donarien un valor històric afegit. “Dues plantes soterrànies d’aparcaments per a ús dels usuaris i veïns del barri, i alguns servei de restauració li donaria molta més operativitat al complex i al mateix barri”.

Segons Blay, “aquest ús tecnológic de la zona –i més si s’instal·la una subseu de l’IMPIVA- serviria a més a més per a dinamitzar la zona, facilitar l’accés als centres de treball amb transport públic i augmentar l’activitat del barri. I té a més dos avantatges afegits: que és ja de propietat municipal, per tant es pot començar des del primer moment, i en cas de necessitar més espai, es pot buscar i ampliar amb les vàries naus tancades del voltants”.

Les raons per a ubicar l’IMPIVA a Alcoi, segons Blay, són molt poderoses. A banda de motius de tipus genèric (descentralització de serveis, compensació territorial, repartiment de centres de gestió/decisió…), hi ha altres importants, en particular, més que suficients per a convertir Alcoi en seu (o subseu) permanent: simbòliques (per ser la primera ciutat valenciana de la Revolució industrial), funcionals (Alcoi, el “clúster” que representa i les comarques del voltant disposen, sobretot, d’aquest tipus d’empreses), de reequilibri territorial (les capitals provincials i la costa no necessiten més, l’interior sí), i pràctiques (Alcoi disposaria de més recursos, personal funcionari, serveis associats, empreses subministradores…). “A ’illa de Rodes (o de l’auditori), que és propietat de l’Ajuntament es pot ubicar tot: els laboratoris i serveis  esmentats, i també l’IMPIVA. Sens dubte, l’IMPIVA a Alcoi contribuiria a rellançar la nostra activitat econòmica, que és en definitiva del que es tracta. Altres ja han fet això de la redistribució administrativa, i el País Valencià també ho haurà de fer, tard o d’hora”.

Acaba la seua nota Blay observant que “l’espai que deixaria AITEX en l’actual edifici de “Papeleras” podria continuar prestant molt millor la seua funció de naus-bresol, impulsant la innovació i l’emprenedurisme. Així tindríem dos centres urbans de futur, i ubicats en dos edificis d’un passat emblemàtic”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.