ImageEL BLOC D’ALCOI PREGUNTARÀ EN EL PRÒXIM PLE QUINES GESTIONS ESTAN FENT, TANT EL PP COM EL PSOE LOCALS, PER ACONSEGUR LA CONNEXIÓ FERROVIÀRIA ALCOI-ALACANT

Rafel Carbonell: "No podem resignar-nos en la comarca a quedar-nos sense connexió amb Alacant per ferrocarril. Hem d’exigir als dos grans partits que governen –PPSOE–  que facen tota la força que puguen. I si cal, que es constituïsca un front comú”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha qualificat de molt negativa la notícia que anuncia una renuncia implícita del Ministeri de Foment a construir el ferrocarril Alcoi-Alacant, per preferir fer la connexió València-Alacant per la costa. “La responsabilitat que Alcoi es quede sense connexió ferroviària amb Alacant serà dels dos gran partits governants, que tenen responsabilitats, cadascun en el seu àmbit de competències, que tenen i han tingut ara i adés”.

Per al regidor del BLOC seria una gran decepció, i un autèntic obstacle per al, desenvolupament de les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla, molt dinàmiques al llarg dels darrers temps, que no es construïra  un ferrocarril que obrira cap el sud les comunicacions, tant per a mercaderies com per a viatgers. “Pensem que el ferrocarril és el transport públic del futur i aquestes comarques no poden veure’s condemnades a la seua progressiva decadència per una decisió administrativa equivocada”.

 Carbonell plantejarà aquest tema en el Ple perquè la societat alcoiana i de la comarca es mobilitze i force als responsables a projectar el ferrocarril que fa quasi 150 anys  que està reivindicant-se en els organismes públics i privats d’Alcoi. “És possible que el traçat s’haguera de canviar per on es va començar a construir en els anys vint del segle passat –l’actual Via Verda-; però tenim a favor que ja existeix una autèntica via oberta que és l’autovia. Llàstima que el PPSOE no ho hagueren programat abans, ja que  s’haguera pogut anar construint al mateix temps l’autovia i el ferrocarril, que és el que aconsellen els paràmetres mediambientals en ordenament del territori”.

Els avantatges que Carbonell senyala per al ferrocarril Alcoi-Alacant com a continuació de la línia Xàtiva-Alcoi, o almenys una connexió amb les gran xarxes,  són tan evidents (econòmiques, turístiques, humanes, culturals, etc.), que espera que la societat alcoiana no es conforme passivament amb la notícia i es mobilitze per a reivindicar aquest connexió tantes vegades reclamada i que tantes unanimitats ha aconseguit fins ara. “Tant el PP com el PSOE locals hauran d’explicar a tota la ciutadania quines gestions estan fent davant dels seus, a Madrid i a València, per aconseguir que el tren d’Alacant passe per Alcoi i les nostres comarques; ja que si, al final, el Ministeri decidix discriminar Alcoi i deixar-lo sense tren, els dos partits majoritaris tornaran a demostrar una vegada més que preferixen els seus interessos partidistes i que no són útils per a defensar els interessos dels alcoians”.

 

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.