ImageEL BLOC PREGUNTARÀ EN LES CORTS PELS CANVIS EN L’INFORME DE LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT SOBRE EL PGOU D’ALCOI

Paco Blay: “En menys de vint dies la Conselleria de Medi Ambient va canviar el document de referència en resposta al Model Territorial tramés per l’Ajuntament d’Alcoi, sent més tolerant i menys exigent amb l’Ajuntament. Haurà d’explicar per quins motius”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que Josep Maria Panyella, president del BLOC i diputat a les Corts Valencianes de la coalició BLOC-Compromís, ha preguntat en les Corts per les raons que ha portat a la Conselleria de Medi Ambient a canviar en a penes vint dies la resposta al model territorial que proposova l’Ajuntament d’Alcoi, també governat pel Partit Popular, l’anomenat “document de referència”.

El representant del BLOC d’Alcoi recorda que els canvis són la majoria –però no sols- referents a la legislació valenciana sobre urbanisme i ordenament del territori, especialment en referència a un camp de golf i la urbanització annexa prevista en el model territorial proposat per l’Ajuntament d’Alcoi. En el primer document la Conselleria es manifesta clarament contrària en aplicació de la legislació vigent; però poc després -en el segon document- matisa la prohibició del primer (de “proscrito por la ley” passa a ser “implícitamente desaconsejado”), quan la legislació és molt clara al respecte. El document també fa referència temes de redacció i de contingut que afecten menys a la legislació vigent i més a problemes de gestió i de redacció.

Segons Blay, “exigim que la Conselleria done una explicació satisfactòria de per quins motius en una redacció argumenta amb la llei amb la mà clarament, i en un altre ho suavitza, com si volguera fugir de complir la llei que el mateix PP ha enllestit al País Valencià i que ara sembla que vol endarrerir en la seu aplicació. Actuacions d’aquesta mena, tan incoherents, li lleven autoritat moral a la Conselleria de Medi Ambient en les seus decisions, informes i dictàmens. La pregunta és forçosa: haurien fet els mateixos canvis de tractar-se d’un Ajuntament d’un altre color polític?”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.