ImageEL BLOC D’ALCOI CONSIDERA QUE EL PROJECTE DEL BULEVARD HIPOTECA LES ARQUES MUNICIPALS DURANT VINT ANYS I DISPARA EL DEUTE PÚBLIC FINS ELS 70 MILIONS D’EUROS

 Paco Blay: "No és convenient ni ètic comprometre durant vint anys els diners de tots els alcoians per a un projecte no ni és prioritari ni salvarà la ciutat de la crisi. Solament afavorirà al concessionari: el mateix que el del Calderón i el parking de la Rosaleda”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha explicat els arguments que de forma esquemàtica ha defensat en la Comissió Informativa de Compres per a justificar el vot negatiu del seu grup a l’adjudicació definitiva del projecte del Bulevard a la mercantil Ortiz. Són aquests:

·       Perquè el projecte, urbanísticament, no és per a crear un nou espai públic integrador, sinó que seguéix sent prioritari per al vehicles.

·       Perquè provocarà un deute total de l’Ajuntament de 70 milions d’euros, resultat de la suma dels 43 milions actuals i els 27 del bulevard, comprometent les arques municipals.

·       Perquè pagarem a l’empresa concessionària –la mateixa que ha fet la Rosaleda i el Calderón– un interès de 2,5 punts per damunt de l’euríbor (un banc cobraria bastant menys: les hipoteques actuals oscil·len entre un diferencial respecte a l’euríbor del l’1´8 de la CAM –una de les més altes-, al 0’5 o 1 de moltes altres); nosaltres pagarem un l’interès del concessionari a la seua financera i un altre al concessionari.

·       Perquè solament de despeses de manteniment de l’obra del bulevard pagarem cada any entre 15 i 30 milions de pessetes (si és obra nova, poc manteniment tindrà, no?).

·       Perquè l’obra del bulevard no arribarà a Batoi, com sempre s’ha anunciat, sinó que es quedarà més aviat curt: solament arribarà fins la rotonda del Collao, en la carrtera de Banyeres.

·       Perquè les dues fases en les quals es dividirà l’obra són discontínues, per tant no és probable que solament se’n faça una sols, com va anunciar el govern del PP que es podria fer en el cas de dificultats econòmiques (quedaria l’obra inacabada, i l’“empastre” seria intolerable).

·       Perquè el compromís econòmic no està tancat, deixa una clàusula oberta a la revisió dels termes contractuals, i per tant es poden incrementar els 27 milions.

·       Perquè després d’inaugurada la variant de l’autovia, ja no és tan urgent la infraestructura del bulevard i, en tot cas, caldria refer el projecte pensant més en un espai públic per a tots els ciutadans, més que per als cotxes.

·       Perquè no hi ha cap compromís de finançament –ni de part, ni del total– per part de la Generalitat ni de la Diputació (molt més útil és aquest projecte que el de l’Hotel de la Font Roja); solament hi ha converses.

·       Perquè un període de vint anys agafarà vàries legislatures, i no sabem qui governarà durant eixos anys (no és correcte deixar el “morrió” als que vinguen “darrere”).

·       Perquè, en fi, el futur de la ciutat no depèn, ni molt menys, d’aquest projecte, raó per la qual no és prudent ni ètic endeutar-se tant.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.