ImageEL BLOC D’ALCOI DENUNCIA L’EXCESSIVA COMPLAENÇA DEL GOVERN DEL PP AMB LES EXIGÈNCIES DE L’EMPRESA CONCESIONARIA DEL SERVEI LOCAL D’AUTOBÚS

 Paco Blay: "Subús no para de demanar sempre més diners, i Sedano li’ls dóna sense discutir res, però ni millora el servei ni li controla rigorosament els ingressos. Si Subús no l’interessa el servei, que renuncie a la concessió”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat les contínues exigències econòmiques de Subús sota el pretext que baixa el nombre de viatgers i es produeix un desequilibri econòmic en la concessió. “Ja ho vam advertir a l’agost passat: davant els dos nous criteris per a avaluar la concessió –el nombre de viatgers i el grau de satisfacció dels usuaris-, Subús faria el possible perquè li foren favorables; i així ha estat. Ara demana més diners, tant per a l’exercici del 2009 com del 2010, quasi 2,2 milions d’euros en total entre la subvenció pendent del 2009 i les provisionals del 2010”.

Els informes que ha presentat Subús, tant del servei del 2009 com de les despeses del 2010 i d’inversions, han estat rebuts amb desconfiança per part dels tècnics municipals que observen la dificultat de comprovar la veracitat de les dades aportades per l’empresa, ja que el contracte signat a l’agost –que des del BLOC vam rebutjar- no preveia una comprovació dels comptes de l’empresa. “Però el govern del PP està disposat a acceptar les xifres i aprovar els comptes de Subús, excepte un partida de 6.000 euros”

Per altre costat, i com ja van advertir els tècnics en l’informe d’agost, hi ha més motius de desconfiança respecte al contracte i la gestió de l’empresa: es desconeix la certesa del valors utilitzats per al càlcul de les despeses del servei; s’ignora si s’han complit les despeses incloses en el contracte (marketing, inversions, etc.); l’increment previst anual d’un 2 % és considerat excessiu; i que en darrer terme, per tractar-se d’una concessió administrativa on regeix el principi del “risc i ventura del concessionari”, la subvenció no pot revestir per tant la forma de garantia de rendiment mínim que trasllade al concedent una gestió econòmica deficient.

Per a Blay, “el govern del PP No defensa bé els interessos dels ciutadans i protegeix els de l’empresa concessionària; és un servei que costa molts diners i no dona la qualitat del que costa: cal exigir més control i eficiència de la gestió. Encara estem esperant les innovacions tècniques que han promés i una explicació satisfactòria per la diferència de numeració en els bitllets”.

El grup polític del BLOC ha arribat a la conclusió que tant el procediment com el contingut de l’acord amb Subús del més d’agost conté molts punts febles, que no asseguraven un bon i eficient servei i a més a més no inclou a penes control sobre la gestió del servei. “Les demandes d’ara ho confirmen. Haurien d’exigir més rigors en els control de l’empresa”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.