ImageEL BLOC D’ALCOI DEMANA SENTIT COMÚ A TOTS PER SOLUCIONAR L’ÚS DE LA PÒLVORA EN L’ALARDO DE FESTES

Rafel Carbonell: “Tant el PP com el PSOE tenen la responsabilitat de treballar i de reivindicar davant de les institucions que gestionen, perquè normativa legal no perjudique Alcoi ni pose en perill la nostra Festa”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha manifestat la posició del seu grup polític pel que fa al problema de la utilització de la pólvora durant l’acte de l’Alardo en les festes. Concretament, el regidor considera que hi ha diferents elements a tenir en compte en la qüestió i que, per tant, s’hauria d’actuar amb sentit comú tant per no desvirtuar l’esperit de l’Alardo com per defensar la seguretat de tots –festers i públic- durant l’acte.

El representant del BLOC recorda que ja van presentar en el Ple del mes de setembre del 2009, a proposta del BLOC JOVE, un Prec per mitjà del qual es demanava que el govern del PP instara la Generalitat perquè sol·licitara al govern de Zapatero que lluitara perquè la Directiva Europea sobre l'ús del material pirotècnic i del foc (2007/23CE), contemplara el caràcter singular de les Festes d'Alcoi –i d’altres valencianes que utilitzen focs artificials-, i establira una excepció en la prohibició que promou aquesta normativa. Segons Carbonell, “la resposta del govern de Sedano va ser rebutjar el prec, no acceptar-lo, tot al·legant que ja estaven fent les gestions oportunes”.

Carbonell lamenta que, malgrat tot, i per desgràcia, no s'ha solucionat res i els problemes continuen, com s’ha pogut comprovar el dia de l’Alardo. “No dubtem que s'hagen fet coses (tot i que demanàrem, al ple de setembre esmentat, còpia de les al·legacions i de les gestions que se'ns va dir que estaven duent-se a terme, i encara no se'ns ha donat cap paper!); però, la realitat és que no s’ha resolt res. Per a les persones del BLOC, el nostre compomís amb la Festa és clar i inequívoc: ajudar a adequar-la a la realitat del segle XXI, i fer-la créixer perquè siga cada volta millor, i amb seguretat per a tots els participants”.

Per a la gent del BLOC, el PP i el PSOE, una volta més, tenen la màxima responsabilitat (ja que gestionen tant l'Ajuntament com la Generalitat, en el cas del PP; i el govern de l'estat, en el cas del PSOE) per solucionar de veritat este problema que afecta al cor de la Festa, a un dels seus actes més significatius. Carbonell és molt clar en el tema: “És un clamor de la societat alcoiana demanar que tant PP com PSOE actuen de forma responsable, i no utilitzen la Festa per traure cap rendiment partidista, ja que estan obligats a solucionar els seus problemes. Mentrestant, cal complir la normativa vigent, la qual en el fons el que pretén és donar seguretat el ciutadà”.

“Per aquests motius, acaba la seua nota el regidor Carbonell, des del BLOC, volem manifestar el nostre suport a les declaracions de trellat i a la postura de sentit comú del president de l'Associació de Sant Jordi, Sr. Morales, ja que ha estat a l'altura de les circumstàncies quan afirma que la Festa, sens cap dubte, s'ha d'adequar a la realitat i a la legalitat vigents, i que s'arribarà fins on la llei permeta”.

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi