ImageEL BLOC D’ALCOI CONSIDERA DECEPCIONANT LA RESPOSTA DEL CONSELLER COTINO SOBRE UNES CONTRADICCIONS DEL PGOU D’ALCOI

Paco Blay: "No és possible que tot un conseller, a preguntes del diputat Panyell, del BLOC, sobre possibles contradiccions en dos documents de la seua conselleria, afirme que es tracta d’un simple error”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua decepció pel que considera una resposta parlamentària molt pobra del Conseller Cotino a una pregunta del diputat del BLOC-Compromís, Josep Maria Panyella, pels motius de les diferències entre dos documents quasi idèntics, emesos en un mateix i signats pels mateixos tècnics, sobre el PGOU d’Alcoi.

Segons Blay la resposta del Conseller Cotino és fins i tot ofensiva perquè no és possible que es limite a contestar que siguen “errors d’apreciació i interpretació” –com afirma en la seua resposta el Conseller– canviar, entre altres, les següents afirmacions: que el desenvolupament d’urbanitzacions extensives de baixa densitat “ha sido proscrito por la ley” per “ha sido implícitamente desaconsejada”; o que compatibilitzar l’ús esportiu del golf amb el residencial “vulnera lo establecido en la Ley “ per “parece contradecir lo establecido en la ley”.

Per al regidor Blay “és evident que ha hagut alguna cosa més que errors, ja que els temes indicats o són contraris a la llei –com deien el tècnics en el primer document- o no ho són –com han volgut corregir després. No és possible errar en aquestes coses a no ser que hi haja altres motius desconeguts. No caben subterfugis o matisos suavitzadors que no resolen res com a autoritat urbanística. I aquest tema danya la credibilitat de la mateixa Conselleria a l’hora de formular dictàmens o declaracions positives o negatives d’impacte ambiental”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.