ImageEL BLOC D’ALCOI DONARÀ SUPORT AL PROJECTE DEL PARTIDOR SI ES COMPLEIXEN UNA SÈRIE DE CONDICIONS

Paco Blay: "Cada vegada està més clar que l’urbanisme és cosa de tots. Si no hi participació ciutadana real –dels veïns preferentement- i consens, mai podrà ser un bon projecte per a la ciutat. Tanmateix, per  la lentitud en tramitar-ho, sospitem que solament és una cortina de fum i que no tenen  intenció de fer res”. 

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la el seu escepticisme respecte al projecte del Partidor anunciat per l’IVVSA i l’Ajuntament, ja que els anuncis sobre actuacions estan fent-se d’any en any, sense necessitat de demorar tant les actuacions. “Recordem que fa un any ho van anunciar, i fins ara no s’havia informat de res mes. I coneixent les escasses disponibilitats pressupostàries de la Generalitat, no ens estranyaria que fora una simple cortina de fum, com tantes que ha utilitzat el PP quan venen eleccions: escoles, ponts, carreteres, ferrocarrils…”.

Tanmateix, Blay recorda que en temps de crisi, una de les maneres  ajudar a eixir d’ella és precisament activar la intervenció pública en el sector de la construcció –un dels més afectats– per la via de la rehabilitació, l’actuació en barris degradats i la construcció d’habitatges de promoció pública. Per això insisteix que si el projecte va endavant de debò, el seu grup estaria disposat a recolzar l’actuació anunciada de l’IVVSA sempre i quan es complesquen un conjunt de condicions per a què el projecte siga consensuat i atenga els diferents aspectes que un projecte d’eixa envergadura comporta.

La primera condició seria que es la redacció del projecte partira del que anys enrera es va confeccionar amb la participació dels veïns i es consensuara amb ells tant el disseny com les condicions, tipologia d’edificis i habitatges, etc..

La segona seria que es respectaren -mentre fora possible- les formes arquitectòniques de la ciutat històrica, i es prioritze la rehabilitació i la reconstrucció sobre la demolició i posterior reedificació. Per a  la rehabilitació i la reconstrucció caldrà habilitar també els crèdits necessaris.

La tercera seria que es busque l’excel·lència urbanística i arquitectònica per tal que el barri puga continuar gaudint d’eixe caràcter singular i entranyable que ha tingut sempre. Si és precís, que es convoque concurs d’idees.

La quarta seria que permetera l’entrada de grups que vulguen constituir-se en cooperativa, de manera que es puguen portar endavant, amb els crèdits necessaris, habitatges en règim de cooperativa.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.