Paco Blay: “Sembla que les reparacions que es van portar a terme fa quasi dos anys, no han estat suficients, i tornem a tindre noves apagades, amb la indignació de professionals i veïns”. 

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que els veïns de la zona alta estan indignats per la freqüència amb la qual es perd el fluït elèctric, malgrat haver estat objecte de reparacions importants fa quasi dos anys. 

El representant del BLOC explica que en la tardor del 2008 la Zona Alta ja va ser objecte de reparacions importants que van suposar la presència en el carrer durant varis dies de generadors autònoms per tal de poder fer les reparacions necessàries. “Sembla que va haver complicacions i els generadors van durar més del que estava previst. Però no s’han fet les coses com caldria perquè la zona alta segueix sofrint apagades periòdiques –de una a quatre hores de duració aproximada-, la qual cosa preocupa i molesta els veïns que s’han d’arreglar per a anar a la faena  i als professionals de l’hostaleria i supermercats que tenen  els congeladors i se’ls pot fer malbé els productes més delicats”.  

Blay recorda que en altres ocasions, hivern sobretot, Iberdrola ha comentat que són per pujades del consum per tenir moltes aparells d’aire condicionat en marxa alhora, la qual cosa ja mostra la deficiència de les instal·lacions que no poden donar el servei que els usuaris necessiten en moments determinats. “Però aquesta matinada no era eixe el problema, ja que de sis a set del matí que ha durat aproximadament el tall de llum, no  podia ser d’un ús o consum simultani extraordinari, ja que ni feia  calor ni estan tots els veïns a les cases, ja que alguns estan per les casetes o les platges”.  

Blay informa que alguns veïns es pregunten indignats per a què es va fer aquella gran reparació si no s’ha solucionat el problema de les apagades, que els obliga altra vegada a tenir provisió en casa de ciris i reflectors, com fa molts anys hi havia a les cases.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.