L’assemblea comarcal de regidors del BLOC portarà a les Corts la deficient situació del transport públic i demanarà un pla de transports comarcal

Pep Jordà: “La situació del transport públic de viatgers a la comarca de l’Alcoià, el Comtat i les Foies és pròpia d’un país poc desenvolupat i, a més, els dirigents locals no li donen cap importància.” 

El regidor del BLOC de l’Ajuntament de Beniarrés i secretari comarcal del BLOC, Pep Jordà, ha denunciat la situació en què es troba el transport públic col·lectiu de viatgers a la comarca, situació que fa impossible l’accés a béns i serveis essencials, com l’educació o la sanitat, amb aquest tipus de transport,  als habitants de molts dels pobles de la comarca. “L’executiva comarcal i l’assemblea de regidors i alcaldes del BLOC van decidir enviar a les Corts Valencianes, de la mà del nostre Síndic i Secretari General, Enric Morera, aquest problema per a exigir un Pla de Transport Comarcal que servesca les necessitats dels usuaris”.

La situació en què es troba el transport públic de viatgers per carretera és lamentable, ja que no permet un accés adient dels pobles de la comarca als serveis bàsics ubicats a Alcoi, sobretot els sanitaris i educatius. Per exemple, a Beniarrés  la freqüència de pas d’autobús per anar a Alcoi i tornar és la següent: per anar 8:25, 10 i 15:35 i per tornar 9:15, 13:30 i 16:15. Segons Jordà, “aquests horari de pas fa impossible l’accés als habitants de Beniarrés a les classes de la Universitat (EPSA) i a les de batxiller i cicles formatius que no existeixen a Muro o Cocentaina, ja que les classes comencen a les 8h i acaben a les 15h. I el mateix hem de dir de la sanitat (consultes externes de l’Hospital de “Verge dels Lliris” i el Centre d’Especialitats la Fábrica…). I el mateix passa amb poblacions com Banyeres, Bocairent, Planes, Benilloba, etc. Fins i tot el servei de la comarca a Gandia i platges, desapareix el cap de setmana durant tot l’any, precisament quan podria ser més freqüentat”.

Jordà recorda que les companyies d’autobusos que cobreixen les línies que la Conselleria d’Infraestructures i Transport declara com a de “dèbil trànsit” reben una subvenció d’aquesta, però la Conselleria no els exigeix que adeqüen els horaris de pas a les necessitats dels possibles usuaris. Per exemple, la línia Beniarrés-Alcoi està declarada per la Conselleria d’Infraestructures i Transport de dèbil trànsit i això implica que la companyia d’autobusos que explota la línia rep la corresponent subvenció, però els horaris en canvi són dolents per als usuaris.

El secretari comarcal recorda que les bases que regulen la convocatòria de les ajudes per al 2010 a les empreses concessionàries de servicis regulars de transport públic de viatgers per carretera, són molt clares. Aquelles que discorren per les àrees rurals del País Valencià i que mantenen línies considerades de “dèbil trànsit” (ORDRE 5/2010, de 9 de març de la Conselleria d’Infraestructures i Transport), són línies possibles a subvencionar perquè entre d’altres requisits es busca que mantinguen i  milloren l’accessibilitat dels àmbits afectats als serveis bàsics (educatiu, sanitari i social) i, per tant, que connecten els petits nuclis de població amb les seues capçaleres comarcals.

Segons Jordà, “aquest no és el cas de la nostra comarca. Les subvencions existeixen, les companyies concessionàries dels transport comarcals les cobren, però no serveixen el ciutadans. És evident que amb la freqüència de pas  actual ni es millora ni es manté l’accessibilitat dels veïns als serveis essencials i, per tant, segons el nostre criteri, s’incompleix el requisit per poder demanar la subvenció. Tot i això , la Conselleria any rere any declara aquesta línia de dèbil trànsit i concedeix l’ajuda a l’empresa que en té els drets d’explotació”.

El representant comarcal del BLOC insisteix que per aquesta greu manca de servei adient, moltes famílies es veuen obligades a acompanyar als seus en vehicle particular –i no sempre en tenen, poden o els ve be-  al centre educatiu o a l’hospital, amb els inconvenients que això suposa, tant per la contaminació com per a la pèrdua d’hores de la pròpia faena en la majoria de casos.  “Des del BLOC veiem amb preocupació aquest fet i no estem disposats a perdre un altre servei bàsic per a la subsistència dels pobles, ja que, si no podem accedir en igualtat de condicions als serveis bàsics, a curt termini, els habitants dels nostres pobles  fixaran la seua residència a poblacions veïnes on tinguen garantit aquest accés. El despoblament dels pobles d’interior, que aparentment combaten els polítics amb responsabilitat de govern –bàsicament del PP-, és el següent pas. I des del BLOC n’estem en contra d’aquesta pèrdua de qualitat de vida. Un servei de transport comarcal correcte frenaria aquesta sangria de població”.

Acaba la seua nota el secretari comarcal del BLOC, Pep Jordà,  concloent que cal elaborar un pla estratègic comarcal de transport públic de viatgers que solucione aquest greu problema que pateixen els habitants de la majoria de pobles de la comarca. Per això presentarem la corresponent proposta a les Corts Valencianes per mitjà del Síndic del BLOC, Enric Morera, per tal d’exigir a la Conselleria d’Infraestructures i Transport que:

·        Analitze la situació real en què es troba el transport de viatgers a la nostra comarca per tal de garantir l’accés als serveis bàsics amb transport públic de tots els habitants dels nostres pobles.   

·        Que faça complir a les empreses concessionàries que exploten les línies, els requisits per poder mantindre la subvenció.

·        Per tal de donar qualitat de vida i fer més sostenible el transport per les nostres carreteres, l’elaboració d’un pla estratègic comarcal de transport públic de viatgers que cree una xarxa coordinada, que racionalitze els recursos i que unesca els pobles més importants de la comarca amb els centres urbans primaris o secundaris i els serveis que aquests ofereixen,  i que -si és possible- establesca més connexions i cree els serveis singulars que calguen.

“Quan la nova Mancomunitat de L’Alcoià i El Comtat estiga constituïda, aquest serà un dels temes que demanarem que es tracte de forma urgent, per a què puga aportar les dades, idees i suggeriments necessaris per a l’elaboració del pla estratègic”.

Pep Jordà.

Regidor del Bloc a Beniarrés i Secretari Comarcal

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *