Rafa Carbonell: “Volem que l’Ajuntament d’Alcoi exercisca una alcoiania responsable i siga el motor principal a l’hora de propiciar la creació de llocs de treball per a les persones amb problemes d’exclusió social i per a les empreses locals”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha anunciat que presentaran una proposta al pròxim Ple, alternativa i innovadora: la inclusió de clàusules socials per a la contractació d’obres i de serveis per part de l’Ajuntament; això és valorar positivament la contractació de persones amb risc d’exclusió social, com ara aturats sense subsidi o de llarga durada, discapacitats, o persones que patixen una situació social amb més dificultats. “És una bona manera per tal que l’ajuntament contribuïsca a combatre el principal problema que té Alcoi, l’atur; i a més, a ajudar els més desfavorits, en temps de crisi”.

Així mateix, el regidor del BLOC proposarà que s’estudie incorporar, a més a més, un altre tipus de clàusules a l’hora de redactar els plecs de condicions per a qualsevol adjudicació o contracta municipal, com ara les de proximitat, d’igualtat i mediambientals:

·     Les clàusules socials farien referència a una valoració en positiu d’aquelles empreses que incorporen treballadores alcoianes i treballadors alcoians en l’atur (preferentment sense subsidi o de llarga durada), discapacitats, o persones amb risc d’exclusió.

·     La clàusula de proximitat valoraria l’arrelament a Alcoi de les empreses contractades, la seua trajectòria i la implantació locals.

·     La clàusula d’igualtat de gènere primaria aquelles iniciatives empresarials que contemplaren un suficient equilibri de gènere, home-dona.

·     I la clàusula mediambiental contemplaria la preferència per aquelles empreses amb projectes ecològics i sostenibles.

Segons Carbonell, “Amb la proposta d’aquestes clàusules, el BLOC d’Alcoi vol que l’Ajuntament propicie la contractació sobretot d’empreses alcoianes, amb treballadors alcoians fins ara parats, amb igualtat d’homes i dones, i amb criteris ecològics. Una proposta amb la qual tots els alcoians eixim guanyant, a diferència, lamentablement, del que el govern del Sr. Sedano ha fet fins ara”.

El portaveu del BLOC assegura que aquesta proposta s’ajusta, perfectament, a la legislació vigent, i que no només és factible, sinó que és del tot útil i necessària, si es té voluntat política, amplitud de mires i es vol exercir una alcoiania responsable. Segons Carbonell, “Alcoi necessita un ajuntament exemplar i uns polítics responsables. I des de l’administració municipal, mitjançant les noves o futures contractes, es pot rellançar, en la mesura de les seues possibilitats, la creació de nous llocs de treball, i la potenciació o la creació de noves empreses locals”.

El líder del BLOC denuncia el que fins ara ha demostrat la gestió del PP de Sedano: no escoltar els empresaris alcoians, actuar d’esquenes a les demandes i a les necessitats de la majoria de la ciutadania, i amb complicitats amb empreses forànies, ja que els grans projectes –el multimilionaris- sistemàticament s’han adjudicat a empreses forasteres: Ortiz, la Generala, ETRA, etc. 

Acaba la seua nota Carbonell tot afirmant que “El Sr. Sedano no ha estat a l’altura de les circumstàncies, ja que sempre ha afavorit als de fora, i ha anat en contra dels de casa. Amb aquesta proposta del BLOC ens posicionem a favor dels treballadors alcoians, a favor dels empresaris alcoians, a favor de les dones alcoianes i a favor del medi ambient alcoià. En definitiva, a favor del progrés general de la nostra ciutat”.

 

Rafa Carbonell.

Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi