Rafa Carbonell: “Aquest projecte ni és sostenible per a la hisenda municipal, ni és necessari, ja que Alcoi té unes altres prioritats molt més importants. Mentre la majoria té problemes per arribar a final de mes, el Sr. Sedano afavorix una empresa amiga del PP amb els diners de tots els alcoians”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha criticat que el projecte del Bulevard aprovat pel govern de Sedano incremente l’endeutament del nostre Ajuntament en 27 milions d’euros; i que, en un termini de 20 anys “Els alcoians hagen de pagar aquesta barbaritat de diners a l’empresa del Sr. Enrique Ortiz, relacionada amb la presumpta trama de corrupció que apareix als sumaris tant del cas Gürtel com del cas Brugal, per, suposadament, finançar de forma il·legal el PP. En realitat, l’obra costarà poc més de 13 milions d’euros, però com que s’ha seguit el sistema de CCP (Cooperació Publicoprivada), cal pagar a aquesta empresa, a més, l’amortització, les despeses de manteniment de l’obra, el benefici industrial, etc; fins arribar als 27 milions, justament el doble del que costarà l’obra”.

Carbonell insistix, així mateix, que aquesta despesa dispararà l’endeutament municipal fins els 70 milions d’euros, xifra que arribar quasi a 1200 euros per habitant (al voltant de 200000 de les antigues pessetes), la qual cosa dificultarà enormement la capacitat financera i d’inversions del municipi, per als propers vints anys. “Estem convençuts que aquesta és la pitjor i la més irresponsable de les maneres de gestionar els recursos de tots els alcoians, ja que aquesta hauria d’estar presidida sempre per l’austeritat, la prudència i el sentit comú que no pels dispendis exorbitants, i més si tenim en compte que l’opinió dels tècnics municipals sobre el bulevard posava en dubte la capacitat financera de l’Ajuntament per a aquest projecte, per la forta caiguda de la recaptació”.

El portaveu del BLOC acusa Sedano d’irresponsable i de mal gestor polític per dur a terme aquesta decisió, ja que a més de la greu crisi actual que generarà menys ingressos de recursos propis, ha baixat també l’aportació estatal als municipis, i la de la Generalitat és cada vegada més irrellevant (de fet encara no ha creat el govern de Camps el Fons de Cooperació Municipal previst en l’Estatut d’Autonomia). “De fet, el govern local del PP ni tan sols no ha volgut sol·licitar mai fons europeus per a aquesta infraestructura, ni tampoc incloure’l en els diferents Plans que des de l’administració estatal i autonòmica s’han llançat (Plans E i Pla Confiança). I malgrat que ha afirmat que buscaran finançament exterior, la veritat és que no és veritat, el projecte va endavant i el finançament exterior ni apareix enlloc ni està garantit”.

Acaba la seua nota Carbonell i insistix que aquest projecte és un capritx  i una tossuderia insostenibles del PP de Sedano, ja que a més dels problemes greus d’endeutament esmentats, cal afegir que no és un projecte prioritari, ja que des que han inaugurat la variant, cal rectificar-lo perquè toca sis centres educatius; perquè el futur de la ciutat no depèn d’eixa infraestructura; perquè no arriba a Batoi –com en principi estava previst- sinó solament fins el Collao, perquè afecta vàries legislatures, etc. “En darrer terme, si l’Ajuntament entre en fallida econòmica, la responsabilitat serà sols dels dirigents politics, ja que els tècnics ho han desaconsellat”.

 

                                                                                                                                                                                            Rafa Carbonell.

                                                                                                                                                              Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.