En el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi d’este matí, després de la intervenció de Rafa Carbonell, denunciant la mala gestió del govern de Sedano en el tema del Transport Universitari i la seua asignació “a dit” al grup Subús, l’alcalde Sedano perd els papers i arremet contra el Regidor del BLOC insultant-lo personalment.

Sedano ha demostrat hui el seu “talant” i la seua cara obscura quan, incapaç de contestar amb arguments al que se li demanava es posa a insultar. Ja ens ho havia fet més vegades, quan acusà a Paco Blay de “barriobajero”, de “curita” o de “chivato de patio de colegio”. Però s’ha excedit més que mai.

Si pulseu en “Llegiu-ne més”escoltareu la crònica de Ràdio Alcoi.

Ací teniu l’extracte de la notícia apareguda en ARAmultimèdia:

El portaveu del BLOC, Rafel Carbonell, ha sigut qui més dur s’ha mostrat amb els responsables del PP, i qui més dura resposta ha trobat. Carbonell ha dit del canvi en el servei de bus que és “una cacicada” i dels gestors del PP que “són els pitjors que pot tindre Alcoi”, ja que li han donat el servei de transport universitari a la mateixa empresa que “ha triplicat el cost del transport urbà” en la ciutat. També ha dit de Sedano que “és el principal problema d’Alcoi” i que els populars no volen facilitar l’accés a la universitat a la gent que no té diners, una acusació que ha trobat una dura resposta de l’alcalde.

En acabar el debat de la moció, l’alcalde Jordi Sedano ha fet servir el seu torn de paraula final per a entrar fort a criticar a Carbonell. Ha afirmat que estan farts de les seues “memeces” (recordant que ell va començar a treballar als 14 anys i va estudiar amb 32, estudiant i treballant al mateix temps). “Vostè és el prêt-à-porter (patró de moda) més pijo de l’esquerra. Un xiquet ben arreglat que ara bé a dir-nos el que tenim que fer”, ha dit Sedano, visiblement enfadat amb Carbonell. I ha seguit, li ha dit que ha fet una intervenció “repugnant” i “botxornosa”, “la pitjor i més rastrera que escoltat ací”, i ha tret pit dels seus: “Clar que sí, nosaltres (el PP) som un partit que treballa per les persones i sense eixa càrrega d’ideologia nacionalista que tenen vostés i no sabem on va”.

Tota la notícia en: http://www.aramultimedia.com/default.asp?id=12555

I vos adjuntem també en mp3 la notícia apareguda en Radio Alcoi:

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 


 

Aquesta és la intervenció completa de Rafa Carbonell:

INTERVENCIÓ DEL BLOC EN LA MOCIÓ “BUS UNIVERSITARI” PRESENTADA PER ASUTUA I ASSUMIDA PELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ [ple 29/X/10]

I.- Moltes gràcies senyor alcalde, i molt bon dia a totes i a tots, en especial als estudiants i a les persones en general que ens acompanyen hui.

 

II.- “EN POLÍTICA, ES POT FER DE TOT MENYS EL RIDÍCUL”… Afirmava Josep Tarradellas, president de Catalunya en l’exili…

EN POLÍTICA, Sr. Sedano – Sr. Sanus, ES POT FER DE TOT MENYS EL RIDÍCUL… I vostés, amb tota la gestió del STU, han fet un dels ridículs polítics més espantosos que algú pot imaginar…

– Un ridícul que els ha dut a protagonitzar una de les CACICADES més vergonyoses que es recorden en esta ciutat…

– Un ridícul que demostra, una vegada més i més que mai, que són els pitjors GESTORS que pot tindre Alcoi; demostra, objectivament, que són l’exemple més clar de MALA GESTIÓ POLÍTICA…

– Un ridícul, en definitiva, que servix per mostrar clarament i sense complexos, Sr. Sedano, que vostés NO CREUEN en este SERVEI, no creuen que realment siga un DRET per als ESTUDIANTS i per això se’l VOLEN CARREGAR; servix per mostrar que l’ÚLTIMA de les seues PRIORITATS són la GENT NORMAL i CORRENT, i les EMPRESES ALCOIANES; en el fons, Sr. Sanus, sembla que els moleste, que les FILLES i els FILLS de la GRAN MAJORIA de les FAMÍLIES ALCOIANES, puguen tindre l’opció d’ESTUDIAR UNA CARRERA AMB DIGNITAT, això és el que sembla que els moleste…

– Però, anem als fets, i DEMOSTREM per què tot el procés ha estat una CACICADA; per què els Srs. del PP són MAL GESTORS; i per què NO és VERITAT que vulguen POTENCIAR el TRANSPORT ni donar un MILLOR SERVEI a la ciutadania, per molt que s’esforce el Sr. Sanus, amb les seues excuses.

 

III.- Sr. Sedano – Sr. Sanus adjudicar el STU a dit, de forma arbitrària i sense cap garantia legal, i no tindre cap intenció, inicialment, de convocar un concurs públic just i transparent és una CACICADA.

– Decidir l’adjudicació del servei a SuBús en la Junta de Govern del 10 de setembre, sense que ni tan sols apareguera en l’ordre del dia de la reunió, i en els mateixos termes literals de la proposta d’esta empresa és una CACICADA.

– Discriminar a Masegosa, empresa alcoiana que durant set anys ha portat els nostres universitaris sense cap queixa per part dels usuaris; i regalar-li, el servei a una empresa d’Alacant que, en paraules de la mateixa Federació de Transports, no té tots els papers ni els permisos en regla (pel que fa a l’ampliació de les expedicions i de les parades), és una CACICADA.

– Per justificar la decisió del Govern, utilitzar un informe jurídic incomplet i fet a mida, elaborat pel mateix bufet d’advocats que treballa per a SuBús i per alguns dels seus accionistes (una de les parts implicades) és una CACICADA.

Sí, Sr. Sanus – Sr. Sedano tot, una CACICADA que els hauria d’haver obligat, si tingueren un mínim de decència política i si l’ètica guiara les seues actuacions, a assumir responsabilitats i anar-se’n a casa.

 

IV.- Sr. Sedano – Sr. Sanus adjudicar el STU a una empresa que s’ha deixat estudiants en terra; no fa totes les parades, ni sempre les mateixes; no entra dins del Campus de Sant Vicent; que fa que alguns alumnes no arriben a hora a Alacant o a Sant Joan… I així fins a més de 15 queixes registrades en un parell de setmanes… És ser MAL GESTORS.

– Afavorir amb esta concessió el mateix grup empresarial que ha multiplicat per tres la despesa en el transport urbà d’Alcoi, i que, a més, no complix els seus compromisos en les millores als ciutadans (targeta xip, el GPS…); és ser MAL GESTORS.

I conste i que quede ben clar que, quan parlem de l’empresa SuBús mai no ens estem referint als seus xofers que fan la seua faena amb tota la professionalitat, sinó en tot cas als seus superiors.

– Que el 15 de setembre, com recull la moció, la nova empresa començara el servei sense fer la mateixes parades i ningú no es preocupara per informar oficialment els usuaris (fora d’un anunci en un mitjà de comunicació)… És ser MAL GESTORS.

– Ignorar i no fiar-se dels informes dels tècnics de l’Ajuntament, és, també i sent molt generosos, a banda d’una FALTA DE RESPECTE, ser MAL GESTORS.

Sí, Sr. Sanus – Sr. Sedano, per culpa de la seua MALA GESTIÓ el STU està en perill de mort. Sols per eixe motiu i si foren capaços de demostrar un mínim de dignitat política, haurien d’assumir les seues responsabilitats i anar-se’n a casa.

 

MOLTES GRÀCIES

 


2a INTERVENCIÓ

 

I.- Moltes gràcies senyor alcalde.

 

II.- Sr. Sanus – Sr. Sedano, ja està bé! Parlen clar ja d’una volta i deixen d’enganyar la ciutadania.

– Vostés mai no han cregut en el transport, ni han tingut cap sensibilitat per la sostenibilitat mediambiental, ni la seua prioritat política ha estat oferir un servei necessari a la gent, mai…

– O els hem de recordar com a exemple, que no han estat capaços ni de complir la seua paraula quan es van comprometre a fer realitat la proposta del BLOC per habilitar un BUS a l’estiu, perquè els joves d’Alcoi pogueren acudir a les festes de la comarca amb major seguretat… Ja està bé!

 

III.-  Sr. Sedano – Sr. Sanus tinguen la valentia i el coratge de dir les coses com són i pel seu nom.

– Primera: la decisió d’adjudicar a dit el servei a SuBús, la prenen per CARREGAR-SE el TRANSPORT UNIVERSITARI ESPECIAL… Perquè en el fons, els molesta que les famílies alcoianes més humils puguen fer que els seus fills estudien una carrera…

– Segurament, perquè no formen part de l’elitisme que sempre han volgut representar vostés… Perquè estan massa acostumats a defensar els interessos dels que més tenen… I perquè vostés tenen molt clara la seua vertadera ideologia: QUI VULGA ALGUNA COSA QUE SE LA PAGUE…

– Segona: esta decisió la prenen amb l0objectiu d’afavorir una empresa alacantina que sembla que té molt bona relació amb vostés i el seu partit… I no els importa passar per damunt i anar en contra d’una empresa alcoiana, que ha realitzat un molt bon servei… EIXA ÉS LA PURA REALITAT, DIGUEN EL QUE DIGUEN, I HO SABEN…

 

IV.- Sr. Sanus – Sr. Sedano, el que mai no esperaven vostés és que la gent, els estudiants els estiguen donant una lliçó d’humilitat, de lluita i de dignitat (com estan demostrant hui)…

– Són elles i ells els protagonistes de veritat, un exemple de compromís a seguir, els herois que estan impedint que es consumen les injustícies que vostés estan cometent…

– El que tampoc mai no podien esperar és que una empresa plantara cara a  la seua CACICADA, a la seua irresponsabilitat, i a costa de perdre diners, defensara els seus interessos fins a les últimes conseqüències… Defensara la legalitat i l’ètica, i els donara un exemple d’honradesa…

 

V.- Sap, Sr. Sedano, diuen que “UN POLÍTIC DEIXA DE SER-HO, EN EL MOMENT QUE RESPON A UNS INTERESSOS QUE NO SÓN AQUELLS PELS QUALS VA SER NOMENAT”

– En el BLOC tenim la sensació que vosté ja fa molt de temps que defensa i respon a eixos altres interessos… Que encara que perda o que continue guanyant eleccions, és igual, això, per a nosaltres, ja no té importància… Vosté ja no és exemple de res… Sincerament, ja no pot estar orgullós políticament de res… Perquè ja no actua com a polític… Per desgràcia, per a tots, s’està convertint en el principal problema d’Alcoi, i les alcoianes i els alcoians mereixen molt més del seu alcalde…

 

MOLTES GRÀCIES!!