Rafa Carbonell: “El PP local va prometre en la darrera campanya electoral que el gas natural i la fibra òptica arribaria a tots els barris de la ciutat; i la realitat és que encara queden fora de la xarxa moltes zones d’Alcoi, i, sobretot, alguns polígons industrials”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha criticat un altre incompliment del programa de l’alcalde Sedano pel que fa a la modernització de la ciutat i l’accés dels barris a aquests serveis bàsics com ara el gas natural i la fibra òptica. “És cert que s’ha avançat una mica en aquesta qüestió, i alguns carrers que no en tenien ja en disposen; però encara hi ha vies i zones del casc urbà d’Alcoi als quals no els arriba –o el gas, o la fibra òptica, o cap dels dos-, a més d’alguns polígons industrials”.

El representant del BLOC recorda així mateix que ja van formular un prec en aquest sentit al setembre del 2007, perquè, en aquells moments, al barri del Centre aquests subministraments arribaven sols a algunes cases. La resposta del govern del PP va ser que com que eren empreses privades, actuaven segons els seus criteris mercantils. Segons Carbonell, “És una llàstima que les zones del casc urbà que encara no tenen gas ni fibra òptica, hagen d’esperar a tindre’n si a l’empresa li va bé o l’interessa, no si ho demanen els veïns, sobretot si es té en compte que la llicència per a intervenir la dóna l’Ajuntament. Donar servei als ciutadans no pot dependre del benefici o no de l’empresa privada”.

El portaveu del BLOC considera que, donades les característiques tècniques del gas i la fibra òptica –en les circumstàncies actuals-, les xarxes de distribució poden ser considerades en l’actualitat -en una societat avançada- un servei bàsic per al ciutadà, com pot ser l’aigua potable, l’electricitat i la línia telefònica; a més, el gas natural és un avanç en la qualitat de vida i en la reducció de gasos contaminants. Per tot això, “Estem davant d’una prioritat política, de la qual no es pot defugir, pel que implica de millora de la nostra ciutat, tant per a ús domèstic com fins i tot industrial”.

Però, i fent-se ressò d’algunes queixes de ciutadans, el regidor ha observat que“Donat que l’empresa subministradora ha d’utilitzar el subsòl de la ciutat per construir la xarxa de subministrament, caldria obligar a ampliar la seua xarxa en la ciutat, per tal que arribara als llocs en què encara no ho ha fet, sempre que siga tècnicament possible i que hi haja interès per part dels veïns.

La gestió que ha fet el Sr. Sedano en aquests temes, segons Carbonell, és decebedora, ja que considera que, malgrat ser una promesa electoral, la veritat és que no solament no l’ha complida –tot i considerar el programa un “vertader contracte” amb els ciutadans-, sinó que, a més, l’actitud del govern del PP és molt irresponsable, ja que es desentén del problema que patixen els ciutadans que encara no en tenen, en considerar que el full de ruta d’aquestes instal·lacions el determina l’empresa, i que no pensen fer-hi cap pressió.

Rafa Carbonell.

Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi