El BLOC d’Alcoi proposa que es millore l’estat i les condicions de salubritat dels parcs infantils.

Rafa Carbonell: “A Alcoi, hi ha molts animals sense control, que embruten les arenes dels parcs infantils, cosa que fa que es troben en un estat deplorable. Caldria buscar les solucions sanitàries i tècniques més adequades”  

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

El regidor i portaveu del Bloc de l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha denunciat el que considera un perill per a la salut pública: l’estat deficient de neteja en què es troben els parcs infantils de la ciutat, especialment els que encara mantenen arena en la zona de jocs. “Aquesta situació és molt perillosa per a la salut dels xiquets que juguen en arenes segurament infectades pels excrements i les deposicions de gats i els gossos, i caldria buscar una solució el més ràpid possible”.

Segons el regidor, la situació partix del fet que a Alcoi hi ha un bon nombre de gossos i gats –censats o no-, els excrements dels quals no sempre són arreplegats pels seus amos, i, per tant, contaminen les arenes dels parcs, com ara el de Cervantes, el Parterre, etc. Caldria evitar el contacte humà amb les defecacions animals, per si de cas, ja que una de les malalties més greus que els gats poden transmetre és la toxoplasmosi, que pot provocar, entre d’altres coses, en les dones embarassades problemes de malformacions fetals severes. “Especialment greu, insistix Carbonell, és el nombre de gats i animals solts que viuen al carrer, sobretot en zones pocs controlades –parcs i solars sense tanca, per exemple-, els quals solen anar a les gespes dels jardins i a les arenes dels parcs infantils, i poden propiciar infeccions en els xiquets i les xiquetes que diàriament acudixen a jugar”.

Per al responsable del BLOC poden haver dues solucions que l’Ajuntament hauria d’estudiar per a posar-les en funcionament amb la màxima urgència:

1.- “Que l’Ajuntament, amb la col·laboració dels responsables de la Conselleria de Sanitat, fera analítiques periòdiques i controls microbiològics i parasitaris de les terres i les arenes dels llocs de jocs públics, per tal de procedir amb garanties a facilitar la salubritat dels jardins i parcs, tot canviant i renovant -totalment si cal- les arenes que puguen estar contaminades”.

2.- “Canviar la superfície d’arena, on encara en quede (Cervantes, Parterre, etc.), per altres tipus de sòls que la normativa europea recomana, més segur per als xiquets en cas de caigudes o bacs, i més fàcils també de netejar i desinfectar que les arenes o la gespa”.

Acaba la seua nota Carbonell, i manifesta el desig “que l’Ajuntament, màxim responsable de la salut pública dels ciutadans, pose tots els mitjans i prenga les mesures oportunes al seu abast, perquè la població menuda i els familiars que els acompanyen –alguns d’ells gent gran, sector molt més sensible a les infeccions- puguen acudir als llocs públics amb més garanties de salubritat”.

Rafa Carbonell.

Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *