Paco Blay: “Fa dos anys ja vam insistir en el tema, però la resposta del govern va ser que costava molt diners. S’han perdut dos anys de subvencions. Esperem que ens facen cas en altres projectes i renuncien al bulevard, a l’Hotel de la Font Roja ila Canal”

Declaració en àudio-mp3: punxeu <a href="http://www.notespremsa.compromisalcoi.com/2011-02-08_tallers_ocupacionals.mp3" target="_blank">ací.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua conformitat en la sol·licitud que l’Ajuntament d’Alcoi farà a la Conselleria per a fomentar l’ocupació, sobretot la juvenil mitjançant tallers ocupacionals, però ha recordat que aquestes subvencions es donen tots els anys des que ha començat la crisi, i el govern del PP no les havia demanat mai, malgrat advertir-los des del BLOC que podrien suposar ingressos per a unes desenes de famílies, com venen fent  municipis del nostre entorn com Ibi o Muro.

El regidor del BLOC recorda, sobre aquest particular,  que a instància del BLOC i sobre aquestes mateixes ajudes en el 2009, el govern del PP va afirmar que no les demanaven perquè per a sol·licitar-les, l’Ajuntament s’hauria de gastar inicialment molt dinés. Segons Blay, “és cert que l’Ajuntament havia de gastar diners comprant material per als possibles tallers ocupacionals, però  no més enllà dels 70-80.000 euros. Però en rebria a canvi més de 500.000, que podia haver suposat ingressos durant un any a quasi 40 famílies. Una llàstima aquests dos anys que s’han perdut! Però ens alegrem que per fi el govern del PP haja rectificat i accepte els suggeriments del BLOC”.

Així mateix, Blay recorda que el govern local del PP sols demana ajudes per a projectes que sempre són conflictius i que són a l’hora de la veritat més negocis que necessitats, com l’Hotel de la Font Roja a la Diputació. “Però per a promocionar de debò l’economia de la ciutat no han demanat mai res ni a la Unió Europea (en el projecte URBAN) per a ciutats en crisi i zones necessitades d’inversions, ni tampoc al Ministeri d’Indústria i Comerç (MITYC) per a reindustrialització o inversions en infraestructures o noves tecnologies”.

Acaba la seua nota el regidor fent la següent reflexió: “Ens alegrem que hagen canviat de política  en aquests temes que proposem des de l’oposició, i desitgem que en altres temes també reflexionen i renuncien a altres projectes conflictius com el bulevard, la Canal i l’Hotel de la Font Roja”.

Paco Blay.

 Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi