Paco Blay: “La posada en funcionament del centre de la Zona Alta ha estat l’ocasió per llevar urgències ordinàries tant a la Bassa com al Centre, el qual a més perd servei de vesprada. Especialment greu és pel que afecta al servei de pediatria. En conte de millorar, s’ha empitjorat el de tots”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua decepció per la reestructuració dels serveis sanitaris a la ciutat des que s’ha posat en funcionament el consultori de la Zona Alta, que ha suposat una reorganització de tots els serveis d’Alcoi però que com a resultat final en canvi no ha millorat en absolut l’atenció al ciutadà. “Tot i que el govern del PP ha venut la inauguració del Centre de la Zona Alta com una millora, en realitat el que ha ocorregut és que  ha empitjorat tots el servei de la ciutat. Per vestir un  sant, n’han despullat a uns quants més”. 

Blay es fa ressò de la queixa d’algunes mares que ja  no poden portar als seus xiquets a la Bassa o al ambulatori del Centre per la vesprada quan tenen alguna urgència, que són els dispensaris que tenen més prop del barri, i altres es queixen que al llevar les consultes de primària de la vesprada del Centre i pujar-les al consultori de  la Zona Alta pel matí, ja no poden acudir per la vesprada que els venia millor per treballar pel matí. “En definitiva, sembla que els responsables han aprofitat la posada en funcionament del consultori de la Zona Alta per a reduir el servei als ciutadans perquè no s’ha augmentat els efectius, sinó que s’han repartit d’una altra manera al tenir un Centre més que atendre”. 

El regidor del BLOC insisteix a més a més en un altre aspecte important, i és que s’ha donat poca informació al respecte i, sobretot, ninguna justificació per a explicar els nous serveis que no agraden a ningú. “Hem esperat uns dies per veure si millorava el servei i es donava alguna explicació, però no ha estat així. El que ha ocorregut és que des que ha començat el nou sistema s’ha generat un caos organitzatiu que en res beneficia l’atenció  al ciutadà –sobretot dels xiquets- i, contràriament, s’ha venut el nou Centre com un avanç, quan en realitat la percepció del ciutadà és que per vestir un sant –el consultori de la Zona Alta- s’han tingut que despullar als altres, com la Bassa i el Centre, no millorant ni a uns ni als altres”.

Paco Blay.

Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi