Paco Blay: “Un servei tan important està tardant massa en estar disponible de forma permanent i no puntual, malgrat la insistència de col·lectius i particulars. Es presumeix d’inversions en instal·lacions, però les persones no estan ben ateses”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat el seu disgust perquè malgrat les diverses peticions de col·lectius i particulars perquè l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi utilitze de foma habitual l’anestèsia epidural, encara no és possible utilitzar-la en tots els parts que les afectades la demanen.

Tot i que la tendència actual en ginecologia és a dirigir les mares cap el part natural, el regidor del BLOC considera que l’anestèsia epidural constitueix un avanç tècnic que hauria d’estar disponible sempre per a les parteres que ho sol·licitaren, i més en un moment tan important per a les dones com és el naixement dels seus fills.

Segons Blay, “no es correcte que aquest recurs mèdic depenga de l’hora en què a cada mare li moga el part, ja que en uns casos s’aplica l’epidural i en altres no. És un servei que, al nostre criteri, hauria d’estar disponible sempre”.

El regidor planteja, per altre costat, que des de fa anys que està exigint-se aquest servei, ha hagut moments en els quals sembla que la plantilla d’anestesistes de l’Hospital Verge dels Lliris ha estat completa, i tampoc no ha estat disponible el servei. “Cal preguntar-se per quins motius, doncs, encara no s’ha fet tot el possible perquè tots els parts disposen de la epidural –si es demana-, i més en un tema tan important per al ser humà com és el naixement d’un nou ciutadà. I si solament és un problema de plantilla, la solució és clara: que s’amplie i cobresca com cal el servei”.

Blay deixa constància del contrast -i contradicció- que ofereix aquesta deficiència tan important en els serveis sanitaris d’Alcoi, amb la propaganda que des de la Conselleria i des del mateix govern local del PP es fan presumint de les moltes inversions i millores que es porten a terme en l’Hospital en noves dependències. “Amb la qual cosa es desvirtua realment l’objectiu final del servei sanitaris: una millor atenció al ciutadà i a la seua qualitat. Per a nosaltres, primer són les persones, i per això exigim que un servei tan avançat i per a un moment tan important per al ser humà, com és l’anestèsia epidural, estiga disponible de forma permanent”.

 

Paco Blay.

 Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi