David Abad: “Seria important que en tots els contractes s’inclogueren clàusules socials o de bones pràctiques, tal com es va aprovar a proposta del BLOC en octubre passat. En aquests moments de crisi és més necessari que mai”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El candidat núm. 3 del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha valorat molt negativament el fet que malgrat haver aprovat el govern del PP en el Ple del passat octubre, a proposta del BLOC, no n’haja fet res per incloure en els Plecs de condicions de les diferents contractacions el que s’anomena “clàusules socials” o de bones pràctiques per tal que s’afavorira les empreses que contractaren persones amb atur de llarga duració o en perill d’exclusió social.

Tal com va explicar el BLOC en el Ple esmentat, l’objectiu d’aquesta proposta consistia, en aquests moment difícils per als treballadors sense faena, en incorporar per a la contractació pública “clàusules socials”, o de bones pràctiques, és a dir buscar la manera d’aplicar clàusules en positiu per a les empreses que afavorisquen la incorporació al món del treball de persones aturades sense subsidi o de llarga duració, en risc d’exclusió socials o altres situacions de perill de marginalitat.

Segons Abad, “no es tracta de supeditar l’eficiència del servei o obra contractada a la finalitat social, sinó que en les condicions normals, puga tenir un efecte o valor positiu afegit sobre un sector social que necessita més de recolzaments que no d’oblits per part de l’administració. Amb la qual cosa es podria atendre de moment a dos fronts”.

La resposta del govern del PP a aquesta proposta va ser positiva i es va comprometre a passar el tema als serveis jurídics de l’Ajuntament perquè ho estudiaren. “Però sembla que no ho han passat perquè encara no s’han incorporat aquestes bones pràctiques o clàusules socials en la contractació pública. I els problemes dels més desfavorits ni no poden esperar tant”.

Així mateix des del BLOC es va plantejar es podria estudiar ampliar aquest tipus de clàusules a altres criteris que podríem anomenar de proximitat, d’igualtat i mediambientals, mitjançant els quals es valorara en positiu també el fet que foren empreses més “pròximes” (d’Alcoi o que contracten treballadors alcoians), o que tingueren més en compte la “igualtat” de gènere, o que es valorara millor una empresa amb bones pràctiques ecològiques reconegudes. “Aquesta ampliació a nous criteris de proximitat, mediambientals o d’igualtat va ser rebutjada pel govern del PP”.

 

David Abad.

 Núm. 3 de la candidatura del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi