Rafa Carbonell: “La nostra proposta va ser aprovada pel govern del PP, al setembre del 2010, però en aquests set mesos encara no s’ha iniciat cap tràmit. La mala gestió del Sr. Sedano fa que Alcoi estiga perdent unes oportunitats de revitalització econòmica immillorables”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El portaveu i candidat del BLOC-COMPROMÍS a l’Alcaldia d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha tornat a proposar la iniciació dels tràmits per tal de crear a Alcoi Centre d’Investigació Bioquímica i Alimentària. Iniciativa que es va aprovar en el Ple del passat mes de setembre del 2010, a instàncies del BLOC. “Que sapiguem, no han iniciat cap tràmit, ni han demanat cap estudi, ni han fet cap contacte amb els estaments que podrien aportar alguna cosa. Estem davant d’un altre compromís incomplert més del govern del Sr. Sedano”.

L’objectiu del BLOC-COMPROMÍS amb aquesta proposta era ajudar i potenciar nous models de desenvolupament a partir de l’agricultura, l’ecologia i l’alimentació, tot seguint l’exemple del  sector de la cosmètica i productes sanitaris, ja consolidats a la nostra ciutat i de molt de futur. “En temps de crisi, cal apostar per la diversificació productiva, la innovació i la investigació. A les nostres comarques, encara estan per explorar, i el Centre d’Investigació podria impulsar-la i garantir amb les seues anàlisis i els seus certificats la qualitat dels productes de la comarca relacionats”.

Carbonell afegix que “Un dels objectius d’aquest centre d’investigació  seria  oferir  el marc i les condicions adequades per tal d’afavorir la creació d’empreses agroalimentàries capdavanteres i ecològiques, en donar millor cobertura científica i seguretat en el resultat dels productes finals. El mateix podem dir de la cosmètica i la utilització de plantes medicinals per tal d’enllestir politiques sanitàries alternatives. Es tractaria de crear, en definitiva, una institució semblant a AITEX, però relacionat amb la biologia, la química, l’agricultura i l’alimentació.”.

El candidat del BLOC-COMPROMÍS lamenta que no s’haja dut a terme cap tràmit encara, perquè un Centre com el proposat pel BLOC hauria d’estar dirigit i tutelat  per l’administració pública (bé l’IMPIVA, bé la Universitat, bé totes dues conjuntament), seria convenient tanmateix que l’empresa privada hi participara d’alguna manera, com a socis fundadors i com a patrocinadors -i beneficiaris alhora de les seus recerques.

Acaba la seua nota Rafa Carbonell tot considerant que “És una proposta oberta, que afecta a diferents àmbits, i que pot ajudar a revitalitzar econòmicament tant Alcoi com la nostra comarca. Per això, com que de moment encara no se n’ha fet res, és una llàstima que s’estiga perdent un temps preciós i una oportunitat immillorable”. 

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC-COMPROMÍS a l’Alcaldia d’Alcoi