L’Ajuntament d’Alcoi va gastar en 2010 vora 50.000 euros en activitats relacionades amb el festival ‘Alcoy te mueve’, però només en va pagar uns 15.000. La resta, se’ls ha trobat ara el nou govern en forma de factures pendents de pagament (Adjunte el link de la notícia a la seua web)

 

El govern de progrés va confirmar ara fa uns dies que no reediten el festival Alcoy te mueve per aquest estiu. Van argumentar que ho feien per falta de diners i perquè el PP els va deixar comptes pendents per valor del triple del pressupost que els havia previst (9.000 euros en el pressupost municipal de 2011).

Ara, i segons les dades de l’Ajuntament d’Alcoi a les que ha tingut accés ARAMULTIMÈDIA, sabem que el Govern de Jordi Sedano va programar activitats de lleure, durant l’estiu de 2010, per valor de quasi 50.000 euros, segons les factures reconegudes.

En tot cas, només van pagar un terç d’eixes factures. La resta, almenys 32.200 euros, se’ls ha trobat la nova regidora de Cultura com un deute pendent abans de començar la seua gestió. És per això, principalment i a banda de criteris polítics i la falta de temps material per organitzar un nou festival, que aquest 2011 s’ha optat per cancel·lar Alcoy te mueve, com hem vingut informant els últimes dies.

A canvi, l’Ajuntament ha previst activitats semblants amb un pressupost de 12.000 euros -el més baix amb molta diferència dels últims anys. Activitats que comencen aquest dilluns a la piscina municipal, amb una jornada d’oci per als més menuts.

De més a menys

Les xifres posen de manifest l’alegria amb que es gastaven els recursos econòmics en el marc de les primeres edicions del festival Alcoy te mueve. L’edició de 2006, la primera a la que hem tingut accés de les dades econòmiques, va suposar una despesa de 330.000 euros amb programació variada al llarg de juny, juliol, agost i setembre.

Entre les despeses més significatives, els 35.000 euros invertits en una actuació del Dúo Dinámico, per damunt dels 30.000 que va costar el concert de Melendi o els 21.000 de l’actuació de Maria Isabel. Però la despesa pública no acabava en les actuacions, sinó que anava acompanyada d’altres elements a vegades poc justificables. Són les factures en flors o els càterings que acompanyaven als grans concerts, com el sopar per valor de 900 euros per al mateix Dúo Dinámico o l’aperitiu de pericana, coca o bombons per a Melendi, que va costar altres 150 euros.

Amb la caiguda dels ingressos però, el festival ha vingut minvant en el pressupost i la despesa, encara increïblement elevada en 2007. Aquell any, l’actuació de Bisbal a Alcoi va costar 80.000 euros, però el muntatge i la preparació de l’escenari va costar uns altres 10.000. Falta sumar tot allò que va envoltar l’actuació del cantant.

En total, aquell any es van invertir uns 137.000 euros de les arques municipals en la programació estiuenca, amb despeses significatives com el concert de la Ciutat Big Bang a la llera del riu, gestionat a través d’una empresa d’esdeveniments per valor de 9.700 euros.

La reducció més dràstica del pressupost va arribar en 2009, amb una edició menor l’any passat. Com hem vingut comentant, tan dolenta va ser l’edició passada com la gestió econòmica de la mateixa, amb dos terços del total gastat pendent de pagament, encara ara.

Article de Jordi Orts per ARAMULTIMÈDIA.

(Adjunte el link de la notícia a la seua web)

 

http://www.aramultimedia.com/articles/22731/el-pp-va-deixar-per-pagar-32000–en-factures-de-%27alcoy-te-mueve%27