Avui és 12 d’agost, data declarada per l’ ONU com a Dia Internacional de la Joventut. El seu Secretari General, Ban Ki-moon, celebrant al seu missatge la data d’enguany, alerta sobre les greus dificultats a les que s’enfronten els joves al món actual. Però també reflexiona al voltant del gran potencial de la joventut mundial per enfrontar-se i solucionar aquestes dificultats amb un allau d’idees, projectes i energies inesgotables.

 

 

Des de la nova Regidoria de Joventut compartim aquestes reflexions i interés, que coincideixen amb les línies de treball que s’han marcat des del nou Govern.

Malauradament, sabem que la Generalitat ha ignorat durant els últims anys la Joventut valenciana. Prova d’això és que no hi ha Pla Jove i que el Consell Rector de l’IVAJ-Generalitat Jove no s’ha reunit des de l’any 2007. No s’ha dut a terme cap mesura que minve l’atur juvenil, que faça possible el seu accés a una vivenda, que prepare el seu futur amb una educació de qualitat,… A més, aquestes polítiques es preparen sense la democràcia i la pluralitat que comportaria la participació activa de totes les organitzacions juvenils valencianes.

Des del Govern Municipal d’Alcoi i especialment des d’aquesta Regidoria de Joventut sabem d’aquestes dificultats.Vivenda, educació, treball o l’abast d’alternatives d’oci, per anomenar-ne sols algunes, són necessitats bàsiques que afecten tota la ciutadania, però més especialment a la joventut, una època de la vida que marca en gran mesura la resta de la nostra vida adulta. Per això estem treballant ja per enllestir les polítiques locals que puguen donar resposta a les inquietuts i necessitats que els nostres joves troben al moment actual.

Hui, en aquest Dia Internacional de la Joventut, volem felicitar-vos i encoratjar-vos a participar d’aquest treball, manifestant-nos les vostres apreciacions, idees i problemes. Estarem encantats de rebre-vos!

 

Sabina Gregorio Molina

Regidora de Joventut a l’Ajuntament d’Alcoi