Només en mes i mig s’han abonat més de 800 factures

Malgrat el precariestat dels comptes municipals, i les complicacions econòmiques que ha trobat el nou Govern municipal d’Alcoi derivades de la irresponsable gestió per part de l’anterior equip de govern, comencen a apreciar-se en només un mes i mig alguns importants avanços en la gestió dels recursos econòmics de l’Ajuntament.

 

Prova d’aquesta administració racional i responsable dels recursos són els més de 4’5 milions d’euros que han estat destinats a pagaments a diferents proveïdors. El Regidor d’Hisenda David Abad subratlla que ha estat necessari un esforç de contenció en diferents aspectes per a poder fer front a aquests compromisos: “Sabem que hi ha moltes empreses menudes, la majoria de les nostres comarques, que estan passant per un moment crític, i era inacceptable que l’Ajuntament arrossegara deutes que augmentaven encara més les complicacions per a aquests negocis. Per això, el nostre Govern municipal ha cregut prioritari des del primer moment atendre a les necessitats d’aquestes empreses, i fer un exercici de contenció en altres aspectes de la gestió municipal per poder respondre a les necessitats d’un gran nombre d’empreses, la majoria d’elles de caire familiar o microempreses”.

Així, entre el 16 de juny i el 31 de juliol l’Ajuntament ha fet efectiu un important volum de pagaments a diversos proveïdors, amb una quantitat de 4.517.839’68 euros que han servit per alleujar la situació d’un important nombre d’economies. El balanç mensual dels pagaments de l’Ajuntament (comptant també despeses corrents i sous de personal) ofereix una xifra de 5.529.382’59 euros durant aquest període del 16 de juny al 31 de juliol; i si comparem aquesta quantitat amb el balanç mensual registrat al llarg de l’any 2011 (entre l’1 de gener i el 15 de juny ha estat de 4.176.220’45 euros), trobem que des que el nou Govern ha assumit les seues funcions s’ha dedicat cada mes una quantitat superior a 1’3 milions d’euros a pagaments més amb respecte als anteriors mesos. En conjunt, 846 factures de desenes d’empreses que han proveït a l’Ajuntament de béns i serveis diversos, datades al llarg dels anys 2010 i 2011, han estat pagades.

No obstant, cal indicar que aquests abonaments s’emmarquen en una mena de ‘pla de xoc’ que el Govern local ha posat en marxa precisament per respondre les empreses creditores amb l’Ajuntament i alleujar la situació de crisi econòmica per moltes d’aquestes companyies, si bé d’ara en avant els pagaments no podran continuar a aquest ritme. Tal com indica el regidor d’Hisenda: “Els pagaments continuaran efectuant-se de manera regular, però no podrem fer front de moment a factures de quantitats elevades, sinó que abonarem imports menors. Quan la Generalitat liquide el seu deute amb el Consistori podrem seguir fent front als pagaments més importants”. Abad subratlla que encara queden per saldar importants deutes, com per exemple les revisions dels preus pels serveis prestats pels principals contractes municipals (transport urbà, recollida de brossa o manteniment elèctric), els quals es podran afrontar després de produïr-se liquidacions d’impostos o bé aconseguir que el Govern autonòmic salde el seu deute: “L’Ajuntament encara té pendents alguns pagaments que intentarà satisfer el més prompte possible. Però creiem que amb aquests primers pagaments hem aconseguit fer front a una xifra important, més tractant-se d’un moment com l’actual. Aquest Govern s’ha compromés a sanejar la difícil situació econòmica de les arques municipals, i malgrat tots els problemes que ens hem trobat en herència, ho aconseguirem”.

Pla d’austeritat

 

El regidor d’Hisenda destaca que la quantitat estalviada procedeix de diversos aspectes de la gestió municipal: “Des d’aconseguir configurar una programació d’estiu amb un cost mínim, fins a l’estalvi en nòmines per la retallada en personal de confiança i la baixada dels sous dels regidors. També hem reduït les despeses en dinars i dietes, que abans eren tan freqüents i elevades, i tots els membres del Govern municipal són conscients de la necessitat de, com sol dir-se, apretar-se el cinturó. A poc a poc anirem retallant despeses supèrflues, amb la intenció de que s’eliminen per sempre. Ara es parla de la necessitat d’evitar el malbaratament de recursos perquè és un moment difícil, però la realitat és que les administracions públiques no ens podem permetre malbaratar els diners públics en cap moment, tampoc quan tinguem temps de bonança. Això no ho podem perdre de vista, i és una de les lliçons que hem d’aprendre del període de dificultats que estem travessant. No cal que ens expliquen als alcoians què passava abans amb els recursos de tots, i les conseqüències que ara estem patint per aquest balafiament”.

Abad també ha lamentat les constants declaracions del líder de l’oposició qualificant la situació econòmica municipal com ‘un dels ajuntaments més sanejats d’Espanya’, recordant que “hi ha ajuntaments, com el de Bilbao o, sense anar més lluny, el de Massamagrell, que a més està governat pel Partit Popular, que han aprofitat el període de bonança econòmica per eliminar els préstecs bancaris. A Alcoi ha passat el contrari, i a més s’han generat importants hipoteques que revertiran negativament en les arques municipals i que encara desconeixem quin impacte tindran sobre els comptes públics locals: la Rosaleda, el bulevar, Serelles o els nous jutjats, per citar només alguns exemples”.

David Abad

Regidor d’Hisenda