“Els nostres principals reptes col·lectius o els fem de la mà de la Universitat o mai no seran realitat

El passat 26 d’octubre es va celebrar al Saló de Graus de la Escola Politècnica Superior d’Alcoi l’obertura oficial de l’any acadèmic universitari. Després de la preceptiva roda de premsa, on també va acudir la Regidora de Cultura Anna Serrano, es va procedir a l’acte principal amb un seguit de parlaments on, a grans trets, es defenia i reivindicava la Universitat com a motor primer dels canvis necessaris per superar l’actual crisi i enfrontar el futur amb garanties d’èxit suficients.

(S’adjunta l’enllaç al vídeo d’un fragment de la intervenció de Rafel Carbonell i un altre de les fotos de la roda de premsa i l’acte)

 

 

En primer lloc, Francisco-Cruz Lario Esteban, catedràtic d’Organització d’Empreses en l’ UPV i alcoià, va defendre la implantació del Grau d’Organització Industrial. Amb les seues paraules, “estos estudios han dado 16 promociones de titulados a Alcoy y por ellos han pasado 862 alumnos, con un ratio de empleabilidad del 100%, prestando un gran servicio a las empresas de la comarca, que han podido contar con directivos capaces de crear o mejorar sistemas complejos de personas, materias y tecnología, orientados a la producción”.

A continuació va ser el Vicerector de l’ UPV Francisco José Mora Mas, que va lloar l’esforç de tots el estaments educatius en la consecució de l’excel·lència educativa per la que es distingeix l’ EPSA, però animant a impulsar un canvi a la nostra societat, afegint que “la crisis afianza la necesidad de un cambio de modelo y el que necesitamos nos puede llevar más de una década, pero estamos realizando los esfuerzos adecuados, y lo digo también por los alumnos, que están maximizando su rendimiento”.

Va acabar el Rector de l’ EPSA Enrique Masià, defenent la despesa pública a la Universitat: “en primer lugar porque existe un estudio que demuestra que la Universidad genera tres euros por cada uno que recibe y además porque si se corta el gasto será más difícil la salida de la crisis”.

Abans del Rector de l’EPSA, va prendre la paraula el Vicealcalde Rafel Carbonell per llençar un missatge positiu enmig del panorama de crisi actual, apel·lant a la història dels alcoians, que sempre han aprofitat els moments de crisi com estímul per la superació, la innovació i el progrés. Cap al final del seu discurs, que us adjunte, va encoratjar tothom a seguir lluitant pel nostre poble afegint que “tenim el repte històric de definir com han de ser l’Alcoi i la comarca de les properes dècades; i hi ha massa coses en joc: el nostre futur, el futur de tots nosaltres, el dels nostres fills i el dels nostres néts… I segurament fins i tot el dels néts dels nostres néts… Alcoi i la seua Universitat hem d’anar de la mà i no podem fallar!”.

A més, es van donar premis a diversos alumnes i projectes i l’acte va acabar amb el tradicional “Gaudeamus igitur” entonat pel Cor de l’ EPSA.

(S’ adjunta l’enllaç al vídeo d’un fragment de la intervenció de Rafel Carbonell  i un altre de les fotos de la roda de premsa i l’acte)