El PP retira un prec de la Comissió de Serveis en què reclamava una rebaixa

El Govern municipal alcoià i l’empresa encarregada de la gestió del complex poliesportiu Eduardo Latorre, H2Onofre, han arribat a un acord per rebaixar lleugerament les quotes dels usuaris d’aquestes instal·lacions esportives respecte a l’augment dels preus que en el seu moment, l’any 2006, es van pactar amb l’antic govern de la ciutat, i que contemplaven un increment de les quotes el 2008, i un nou increment el 2012.

 

 

Tal com ha explicat el Vicealcalde i Regidor d’Esports Rafa Carbonell, “a l’any 2008, l’antic equip de govern va mantindre les quotes, deixant per l’any 2012 aquest increment. Ara, per tant, tocaria aplicar una significativa pujada de les quotes, però el Govern actual ha estat negociant amb l’empresa que, sensible a la situació econòmica que pateixen moltes famílies, ha decidit un augment que ni tan sols arriba al preu que s’havia pactat per al 2008”.

Carbonell, a més, ha destacat que l’oposició municipal s’ha adonat de la bona predisposició de l’empresa i de la conveniència de l’acord al qual ha arribat amb la Regidoria d’Esports, ja que el PP tenia previst presentar un prec a la Comissió de Serveis a les Persones celebrada divendres a l’Ajuntament: “El PP ha decidit retirar aquest prec quan hem explicat com han anat les negociacions. En principi, demanaven que es mantingueren les quotes, la qual cosa hauria suposat faltar als acords que ells mateixos van prendre quan tenien responsabilitats de govern. En canvi, sembla que els regidors del PP s’han adonat de la conveniència d’aquesta lleugera pujada, i ha dessistit del seu prec”. El Vicealcalde ha volgut destacar precisament que l’increment de 2008 era degut a que també devien augmentar les prestacions del complex, ja que aleshores devia estar acabada l’obra d’ampliació: “Les primeres previsions apuntaven que l’any 2008 devia estar acabat tot el complex esportiu, però el projecte va quedar bloquejat, per la qual cosa hagués sigut inapropiat augmentar el preu sense que hi hagueren més serveis. Ara, en canvi, aquest Govern municipal ha aconseguit desbloquejar l’ampliació, que al mes de gener de 2012 estarà en marxa; i davant això, s’ha d’incrementar la quota, encara que no s’arribarà als preus que en principi es van pactar”.

Increment d’1,60 euros al mes

El complex incrementarà les seues tarifes l’any 2012 en només 1,60 euros per a aquelles persones que utilitzen les instal·lacions de l’Eduardo Latorre durant el matí, que són més del 80% dels usuaris. Aquells usuaris que vulguen fer ús durant tot el dia, en canvi, veuran incrementada la tarifa de 16’90 a 25 euros. L’augment previst en cadascuna d’aquestes tarifes era de 2 euros més que les quantitats que finalment s’han establert, de forma que l’esforç de contenció de l’empresa mitjançants la negociació de la Regidoria ha aconseguit que cada usuari pague 24 euros menys a l’any del que en un principi es va acordar.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)