Reunió en València amb Conselleria i Caja Mediterráneo per tractar el futur del Centre d’Art

L’Alcalde d’Alcoi Toni Francés i la Regidora de Cultura Anna Serrano s’han reunit hui divendres a la seu de la Conselleria de Cultura a València amb la Directora General de Patrimoni Cultural Marta Alonso i amb responsables de Caja Mediterráneo per a tractar el futur del Centre d’Art d’Alcoi (CADA), una seu museística que ara per ara es troba fora d’ús, després de només uns mesos de funcionament des que s’inaugurara el 28 de desembre de 2010 sota la gestió compartida de la CAM i la Conselleria de Cultura.

 

 

L’Alcalde Toni Francés ha mostrat la seua satisfacció després de l’encontre, ja que “totes les parts han manifestat la seua voluntat de que el Centre d’Art d’Alcoi seguisca endavant, i siga tot un referent artístic i cultural al nostre territori autonòmic. Tant Conselleria com Caja Mediterráneo s’han compromés a reobrir el centre tan prompte com siga possible, i aquest compromís creiem que és molt positiu i important per a la ciutat”.

D’altra banda, Francés ha traslladat a les dues parts la voluntat de l’Ajuntament d’implicar-se en la gestió del CADA: “Encara no sabem com podrem fer-ho, però volem que l’Ajuntament forme part de la gestió, perquè és el més adient en un centre d’aquestes característiques a Alcoi”.

El principal problema amb què es troba ara per ara la solució definitiva al tancament del centre radica en el procés de transformació de l’Obra Social de Caja Mediterráneo en una Fundació: “Fins que la Fundació no tinga un organigrama ni una gestió concreta no podem saber en quina mesura s’implicarà en el projecte. El procés de reestructuració encara no ha culminat, i fins que no ho faça no podríem tractar res concret del seu futur. Per tant, totes les parts hem quedat emplaçades a una futura reunió, tan prompte com la Fundació ja dispose d’organigrama i comence a funcionar, per a tractar el futur del Centre d’Art”.

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)