Aquesta setmana s’ha celebrat el taller de residus, amb la participació de 14 entitats

Aquest dilluns 12 de desembre ha tingut lloc el primer taller del Consell de Participació de Medi Ambient, el qual ha estat dedicat a la gestió dels residus, i que constitueix la primera d’aquestes activitats d’un total de 10 que es portaran a terme. En aquesta primera experiència han participat 14 col·lectius, entre entitats veïnals, empresarials, d’ecologisme-natura i grups polítics, a més d’algunes persones a títol individual.

 

 

Durant el taller, que va tindre una duració de 2 hores i ca comptar amb la participació dels tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament, es va realitzar una dinàmica de treball en grup en què es van concretar diferents aspectes sobre temes com els problemes de la gestió dels residus, així com els aspectes a millorar en aquesta qüestió. També es va analitzar el plec de condicions de la recollida de residus i neteja urbana, tractant-se aspectes com la recollida de residus orgànics fermentables, la incorporació de mesures de fiscalitat ambiental en el marc dels residus sòlids urbans, millorar la gestió de l’ecoparc i també el servei de recollida del cartró, estudiant-se a més alternatives per a l’organització de la recollida de mobles, electrodomèstics i ‘trastos’.

Els participants van consensuar les seues aportacions i les van exposar per a la valoració a títol individual de les idees i iniciatives més atractives. En aquest sentit, el Regidor de Medi Ambient va voler destacar precisament “l’important valor que té la promoció de la participació ciutadana en la planificació dels serveis i de la gestió mediambiental, perquè l’única manera d’impulsar polítiques que beneficien tant el medi com la ciutadania és la posada en comú d’idees i aportacions dels veïns, consensuades amb els propis tècnics. Estem molt contents dels resultats obtinguts, i decidits a continuar amb aquesta línia de treball per millorar els serveis públics”.

Aquesta acció s’emmarca dins les iniciatives de l’Agenda 21 Local, i pretenen recuperar l’esperit de l’antiga Gerència de Medi Ambient en el sentit d’apropar a la societat les polítiques de sostenibilitat i preservació del medi ambient, raonant qualsevol iniciativa i atenent a les peticions i consideracions dels agents implicats, és a dir, de tots els veïns i veïnes que vullguen participar.

La segona part d’aquest taller tindrà lloc al mes de gener, mentre que la resta de tallers del Consell de Participació es desenvoluparan al llarg dels propers mesos, amb la idea de que abans de l’estiu tots ells ja s’hagen pogut realitzar. Encara que les entitats i col·lectius ja s’han sumat a les diferents sessions, encara es pot formalitzar la participació d’aquells interessats simplement contactant amb el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi: acudint a les oficines del carrer Major número 10, telefonant al 96 553 71 27, escrivint un correu electrònic a l’adreça [email protected], o bé formalitzant la inscripció mitjançant la pròpia pàgina web del departament: http://mediambient.alcoi.org