Vicent Català, Secretari Comarcal del BLOC JOVE en l´Alcoià, el Comtat i les Foies: “pensem que ja n´hi ha prou que la generalitat gaste els diners en “saraos”i “grandes eventos” Ja és hora de donar la cara i pagar la desfeta que ells mateixos han provocat”.

Des del BLOC JOVE ens solidaritzem amb els alumnes i el professorat dels centres educatius de la comarca, tan públics com concertats, que porten arrastrant uns problemes de liquiditat que ells no han creat, que els estan ofegant i portant a situacions límit com haver tancat els centres, donar classes als despatx del director, entre d’altres…

 

 

Als instituts, la situació es molt preocupant ja que segons les dades de que disposa el BLOC JOVE, a l´IES Andreu Sempere, per exemple, o paguen o els tallen la llum, ja que el deute està vora els 60.000 euros. No menys diferent és la situació al Pare Arques de Cocentaina, ja que fins al moment el deute amb l´Institut es de 70.000 euros, que són els que es destinen a llum, aigua, calefacció, paper o correspondència.

També és important reflectir la situació de l´Institut Serra Mariola de Muro que s´ha plantejat tancar les portes del centre en esgotar el gasoil de què disposa, ja que una volta esgotat, no hi ha diners per a reposar-lo, ja que el deute és d´uns 74.000 euros.

Segons Vicent Català, “la nostra diputada autonòmica de Compromís, Mireia Mollà, ha demanat explicacions al Consell pel desabastiment que està ofegant els centres d´educació pública en tots els seus esglaons, esperem resposta. Sabem que hi ha molts centres a tot el País Valencià amb situacions semblants, on els alumnes es veuen obligats a fer front als rigors de l´hivern duent-se mantes des de casa. El següent pas imaginem que serà dur-se llanternes de casa, quant tallen la llum…”.

Des del BLOC JOVE desitgem que aquest problema puga solucionar-se el més prompte possible, ja que pensem que és molt més important i rendible gastar-se els diners en educació, sanitat i benestar que en actes d´unes hores, cars, poc rendibles i per a uns pocs.

 

Vicent Català

Secretari Comarcal del BLOC JOVE en l´Alcoià, el Comtat i les Foies