Des del Centre d’Esports es destaca que l’experiència, sense cost per a l’Ajuntament, ha tingut gran acceptació entre clubs i usuaris

Aquests últims dies s’han celebrat dues novedoses iniciatives esportives organitzades pel Centre d’Esports d’Alcoi i adreçades a l’esport base: les Epiolimpiades i Firaesport. Ambdós esdeveniments han tingut una gran acceptació entre els seus protagonistes: els clubs participants i també els propis esportistes i les seues famílies, que durant els dies de Nadal han aprofitat per conèixer diferents modalitats esportives minoritàries de la millor manera per acostar-se a un esport: la pràctica del mateix.

 

 

El director del Centre d’Esports Alberto Vidal ha volgut destacar les valoracions efectuades pels participants, ja que s’ha aconseguit beneficiar a totes les parts: “Els xiquets i xiquetes han tingut accés a modalitats esportives més desconegudes, i s’han divertit practicant-les. Els clubs d’aquests esports més minoritaris han tingut ocasió de donar-los a conèixer entre la gent. I a més, hem comptat amb la col·laboració voluntària d’estudiants i titulats d’Educació Física que han contribuït a un bon desenvolupament dels esports, de forma totalment desinteressada, la qual cosa els ha servit a més per adquirir experiència professional”, ha assenyalat Vidal.

A més, també ha volgut subratllar que des del Centre d’Esports es valora aquesta primera experiència: “Per a l’Ajuntament també ha sigut molt positiu: hem donat a conèixer i promocionat esports més minoritaris; hem fomentat la pràctica saludable d’esport des de la base, dels xiquets i xiquetes; hem obtingut una excel·lent resposta d’assistència amb més de 150 xiquets participants en les dues activitats; i a més, tot això ha tingut un cost zero per a les arques municipals, ja que els clubs han participat voluntàriament, com també ho han fet els estudiants i titulats en Educació Física. A això afegiria el fet que des del Centre d’Esports hem brindat a la ciutadania una bona alternativa d’oci per als més xicotets durant les dates nadalenques, en què no tenen escola”.

Alberto Vidal ha anunciat que de cara als propers anys, i a petició dels pares i mares dels xiquets participants, s’ampliaran els dies d’aquestes iniciatives: “Enguany era només la primera experiència, i no sabíem ben bé com seria la resposta. Però ha sigut molt bona, i des de totes les parts participants se’ns ha demanat que s’amplie el calendari de cara a l’any vinent, i també s’intentarà ampliar l’oferta de modalitats esportives. I és que creiem que la fórmula és idònia per a promoure els esports més minoritaris: millor fomentar la pràctica i que els xiquets el coneguen bé des de dins, que no comprometre’s en patrocinis que mai s’han fet efectius, tal com es va fer des de l’anterior govern municipal amb esports com la pilota valenciana, quan es van prometre 3.000 euros per una partida de la selecció valenciana que no es van pagar, per exemple”.

Finalment, des del Centre d’Esports s’ha volgut agrair la participació i la implicació dels clubs, així com dels estudiants i titulats en Educació Física que han fer possible la celebració d’aquests esdeveniments. També s’ha agraït la col·laboració de l’Hipermercat Eroski, que ha proporcionat avituallament als participants.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)