Article d’opinió de Rosana Valls

El dissabte 21 de gener, vaig assistir a la multitudinària manifestació en contra de les retallades en l’educació pública i en els drets laborals dels professionals de l’ensenyament.

En la premsa, la notícia era que després de les manifestacions del NO A LA GUERRA del 2003, i la de rebuig als atemptats de l’11 de març del 2004, aquesta era la que més gent havia reunit.

Queda constatat que els valencians i les valencianes estem farts d’aquesta situació a què ens han portat uns governs prepotents, més preocupats pels propis interessos que pels interessos del poble valencià.

 

 

Però, Alerta! Correm el perill de ficar en un mateix sac tots els polítics i tots els partits, i açò no seria just; perquè els únics responsables d’aquesta situació són el Partido Popular i els seus dirigents, que governen amb majories absolutes la Generalitat des de 1995 i molts dels nostres ajuntaments, cosa que els ha permés balafiar els diners de tots els valencians en diferents actuacions nefastes.

Sense anar més lluny, a Alcoi del 2000 al 2011: La Rosaleda, Serelles, els viatges al Japó i a Nova York, les inauguracions desorbitades de rotondes i carrers, els sobrecostos en l’aparcament de la Uixola, 300.000 € de factures en despeses d’advocats i pleits, 130.000 € de factures “en el caixó” de publicitat, o més 800.000 € en un PGOU que encara no està fet, llicències d’obres a constructores fantasmes com La Rejola, i més, moltes més…

Per tant, hem de ser molt clars a l’hora d’assenyalar els culpables.

A Alcoi, ja ens estem adonant i en les eleccions de maig els hem llevat la majoria absoluta, i hem permès que uns altres polítics governen la nostra ciutat.

Aquests regidors, que s’han trobat els calaixos buits i uns deutes descomunals, estan intentant governar amb imaginació, tot estalviant per on poden sense que els serveis bàsics, que de l’Ajuntament depenen, queden tocats: escoles infantils, manteniment dels centres escolars, cura i neteja de la ciutat, serveis socials municipals…

Han anat pagant als proveïdors que feia mesos que no veien un euro, fan activitats culturals i esportives amb el menor cost possible, cursos de primers auxilis per als majors amb cost zero…

A més a més, tenen la decisió ferma d’incentivar l’economia local buscant el consens entre els diferents agents socials, sense agressions salvatges al medi ambient, potenciant les empreses locals i les indústries tradicionals i mancomunant serveis amb els pobles veïns per a abaratir costos i ser més competitius.

I el que és més important: no es creuen millors que ningú, senzillament estimen la nostra ciutat i volen, com ho volem els alcoians i les alcoianes, un Alcoi amb una gran qualitat de vida.

Per això, cal que els fem costat i participem en la vida política del poble de la forma que cadascú crega oportú (anant als plenaris, sent membre de les associacions de veïns, fent propostes als grups municipals…).

Perquè la democràcia és participació i tots els polítics i tots els partits no són iguals.

 

Rosana Valls Campillo

Membre de l’Executiva local del Bloc- Compromís d’Alcoi