Després de l’anunci del Govern d’Alcoi de recuperar la gestió cultural del Calderon

El 6 de febrer, a tots els mitjans de comunicació, s’anuncia el concert que Sabina y Serrat celebraran a Alcoi al mes de juliol. Tot seguit, el partit de l’oposició critica demagògicament el concert. Després de l’allau d’opinions positives des de tots els estaments de la ciutat a la celebració del concert, el PP recula i matisa les crítiques:

 

 

 

Aramultimèdia 06-02: Serrat i Sabina actuaran a Alcoi l’1 de juliol dins la nova gira

 

http://www.aramultimedia.com/articles/27380/serrat-i-sabina-actuaran-a-alcoi-l%271-de-juliol-dins-la-nova-gira

 

Pàgina66 i Información 07/02: Crítiques PP i rectificació posterior

 

http://www.pagina66.com/2012/02/07/not-loc-menos-eventos-y-mas-pagar-a-los-comerciantes/

 

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2012/02/08/pp-exige-anule-recital-serrat-sabina-pagar-comerciantes/1220935.html

 

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2012/02/09/pp-matiza-veto-concierto-serrat/1221335.html

 

Roda de premsa completa anunciant el concert:

 

http://www.youtube.com/watch?v=WFnv2ExuPWY

 

Des de que el dijous 16 de febrer la Regidora de Cultura pel Bloc-Compromís, Anna Serrano, en nom del Govern d’Alcoi, va anunciar que l’Ajuntament recuperava la gestió cultural del Teatre Calderon a l’acabament de l’actual contracte, l’empresa que fins ara s’encarregava de la gestió completa del Teatre va començar una campanya de desprestigi envers la decisió del Govern a tots els mitjans. Ací teniu la seqüència d’un grapat d’exemples de notícies en la premsa:

 

· http://www.aramultimedia.com/articles/27330/el-pp-pregunta-per-la-futura-gestio-del-calderon

 

http://www.aramultimedia.com/default.asp?id=27427

 

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2012/02/15/pp-dejo-pagar-6-meses-gestion-calderon/1223580.html

 

· http://www.pagina66.com/2012/02/17/not-cultura-no-renovara-la-concesion-del-calderon/

 

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2012/02/17/ayuntamiento-recupera-gestion-calderon/1224433.html

 

· http://www.pagina66.com/2012/02/19/opinion-el-ruido-y-las-nueces/

(ací podeu llegir també els articles 1 i 2)

· http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2012/02/28/piden-explicaciones-director-calderon-facturar-empresa-mujer-260000-euros-teatro/1228244.html

 

http://www.pagina66.com/2012/02/28/notvuelta-de-tuerca-en-la-polemica-del-calderon/

 

http://www.portaltea.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=1718:teatro-alcoy-ximo-roma&catid=49:informaciones&Itemid=50

 

http://www.ciudaddealcoy.com/Sorpresa-ante-las-denuncias-de-El_00154

(ací podeu llegir també els articles 3 i 4)

Amb açò podreu fer-se idea del procés a nivell de mitjans de comunicació.

 

El Bloc- Compromís d’Alcoi, així com els seus socis al Govern de la ciutat, han mostrat sempre, des dels anys a l’Oposició, la intenció de retornar la gestió pública al Teatre Calderon. I els ciutadans d’Alcoi que vam decidir el Govern progressista d’aquesta ciutat volem que les promeses s’acompleisquen. Per tant, malgrat la campanya conservadora, dirigida a primar el benefici econòmic d’uns pocs a costa de la majoria, donem suport a la decisió del nostre Govern de canviar el model de gestió, dirigint la programació des de la Regidoria de Cultura amb una reducció de la despesa, estimada en un 40%, i amb transparència en els comptes.

 

Tot i això, s’ha respectat les formes i, durant aquesta setmana, la Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi Anna Serrano ha mantingut una reunió amb el director de serveis del Grup AMS Fernando López, el delegat a la Comunitat Valenciana de la companyia José Alfonso Rivas i el director comercial d’Aldesa Javier Reina, per intercanviar impressions sobre el final del contracte de gestió del Teatre Calderón, que acaba el proper 31 de juliol.

 

Ambdues parts han coincidit a lamentar la polèmica generada al voltant de la gestió del teatre, i s’ha manifestat la voluntat de trobar punts d’enteniment per subsanar totes aquelles deficiències que puguen haver sorgit arran dels informes d’Intervenció. De fet, els responsables de l’empresa s’han compromés a corregir les errades de la Memòria Anual de Gestió de l’últim exercici, la qual ha estat informada desfavorablement des d’Intervenció, a fi d’aconseguir complir amb els requeriments de la Regidoria d’Hisenda.

 

Siga com siga, ha quedat clar per ambdues parts que el contracte seguirà vigent fins a la seua finalització, el 31 de juliol, i en uns dies es presentarà la programació de l’últim quadrimestre.

 

La Regidora de Cultura Anna Serrano ha destacat que la reunió “ha servit per acostar postures, ja que en els darrers dies ha sorgit certa polèmica als mitjans relacionada amb aquest tema, i la nostra voluntat no és altra que arribar a una entesa amb l’empresa que gestiona el teatre per finalitzar la temporada. Hem traslladat als responsables de l’empresa que aquest Govern des d’un primer moment ha expressat la seua voluntat d’acabar amb el contracte de concessió, i a partir d’ahí analitzar diferents models de gestió per triar la fórmula més òptima que s’adapte a les possibilitats econòmiques actuals. Aquesta va ser la nostra voluntat i continua sent-ho, i hem convidat a la pròpia empresa que opte al servei, si continua sent del seu interés, quan fem públic el plec de condicions que estem ultimant”.

 

 

 

(Informació sobre l’entrevista facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)