El PP intenta eliminar l’organisme, com ja va fer el 2007 quan va obtindre majoria absoluta

Fa unes setmanes el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi es va omplir per acudir a l’assemblea en què es posava en marxa el nou Centre d’Esports, un organisme que recupera l’esperit participatiu i la voluntat d’erigir-se en fòrum de l’esport alcoià, i alhora en dinamitzador de l’activitat esportiva local atorgant una funció proactiva als principals protagonistes de l’àmbit esportiu. La iniciativa del Govern municipal ha tingut una gran resposta per part de les entitats i els clubs (38 entitats de 50 van acudir a la reunió), com també dels esportistes a nivell individual, i després d’aquella primera assemblea ja s’ha començat a treballar en diferents àmbits. El suport a aquesta fórmula va quedar palés a la primera Comissió de Govern del Centre d’Esports després de la refundació, celebrada el 29 de març.

 

 

No obstant això, l’oposició municipal sembla decidida a impedir que l’esport local dispose d’aquesta important ferramenta de gestió. El Partit Popular ha demanat als serveis jurídics municipals un informe sobre la validesa jurídica de l’organisme, a fi de desprestigiar l’entitat degut a que els seus acords mancaran de validesa legal. El Director del Centre d’Esports Alberto Vidal, davant aquesta maniobra, ha eixit en defensa de la fórmula: “Tots els assistents a l’assemblea, tots els membres de la Comissió de Govern del Centre d’Esports, i tots aquells que han tingut interés a seguir la creació de l’organisme i que han volgut informar-se sobre el tema, saben que les seues decisions no tenen validesa jurídica; que el Centre d’Esports no és un organisme autònom, això ja s’ha explicat clarament. Es tracta d’un òrgan de participació, i el que s’acorde per a nosaltres no és legal: és la voluntat dels esportistes i els clubs i entitats locals. I això, per a un Govern que creu en la participació i en la pluralitat d’idees, és importantíssim. És clar que per a un partit com el que ara està a l’oposició, que durant anys ha governat des del dictat i sense escoltar ningú, això no tindrà validesa. Però per fortuna els temps de les estructures dictatorials i monolítiques, de la manca de diàleg i del fre a la participació ja han passat, i ara es fan les coses d’una altra manera. Pese a qui pese, el nou Centre d’Esports ja és una realitat recolzada pels esportistes locals”.

Vidal remarca que “ja hem pogut escoltar moltes vegades a Mario Santacreu, i sabem quina és la seua forma d’entendre la gestió. El propi Santacreu ni es va molestar a assitir a la primera Comissió de Govern del Centre d’Esports, amb la qual cosa ja va deixar clar què pensa dels fòrums de diàleg. Comprenem que aquesta manera de governar els moleste, que per a ells el fet que els ciutadans participen de la gestió pública puga ser incòmode. Però demanem que, com a mínim, no posen pals a les rodes. L’únic que demanem és que deixen treballar al Centre d’Esports, a les entitats i clubs, als esportistes locals. Atacar aquesta estructura participativa és voler impedir que els esportistes tinguen veu i puguen ser agents actius en la gestió de l’àmbit esportiu local. Només demanem als membres de l’oposició municipal que siguen responsables i que deixen treballar als esportistes, als clubs, als col•legis… Als vertaders interessats en què l’esport local funcione i progresse. La ciutat necessita una oposició més responsable, i a l’àmbit esportiu local li convé un PP que treballe en positiu i que no intente perjudicar els interessos dels esportistes per afavorir els propis interessos polítics”.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern d’Alcoi)